Telefoane Mobile

Sfârşitul de an vine şi cu câteva date interesante pentru segmentul telefoanelor inteligente din România. Conform celor de la zf.ro în primele 10 luni s-au vândut în ţara noastră peste 3 milioane de smartphone-uri cu un preţ mediu de 1000 lei / unitate.

Dacă la nivel global piaţa telefoanelor inteligente are o stagnare (în unele ţări chiar scădere), în România aceasta este pe val. Comparativ cu perioada similară din 2017, pe plan autohton au fost vândute cu 10% mai multe terminale, iar valoarea medie / unitate a crescut de la 800 lei la 1000 lei.

Nici feature-phone-urile nu stau mai rău. În primele 10 luni s-au vândut cu puțin sub 1 milion de unităţi, cifră aflată în creştere cu câteva procente comparativ cu datele înregistrate în 2017. 

Ce aşteptări avem pentru întreg anul 2018 ?

Specialiştii estimează că în 2018 vom depăşit pragul a 4 milioane de smartphone-uri comercializate, noiembrie şi decembrie fiind campioane ale vânzărilor. Dacă se păstrează media de 1000 lei / unitate în cazul telefoanelor inteligente şi dacă se vor comercializa în mod concomitent și alte 200.000 de feature-phone-uri, pentru 2018 am putea asista la un record: peste 1 miliard de euro cheltuiţi pe telefoane mobile într-un singur an.

Companiile cele mai câştigate în România sunt Samsung, Huawei şi Apple, trio ce împreună încasează 90% din toţi banii cheltuiţi de români pe telefoane mobile. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.