Încărcător auto Huawei AP31 – review

31/07/2018

Dacă ar fi cazul să recomand un produs / gadget la care să nu faceți rabat în ce privește calitatea, încărcătorul auto aș spune că se situează pe o poziție fruntașă. Huawei AP31 îl consider perfect pentru cei ce folosesc smartphone-urile cu încărcare rapidă de la compania chineză: Huawei P20, Huawei P20 Pro, Mate 10 Pro etc. 

În mașină folosesc modelul Huawei AP38, dar GSMnet ne-a oferit la review un best-buy – Huawei AP31.

De ce recomand un încărcător auto de bună calitate?

  1. Încărcare rapidă – modelul de față alimentează la 9V / 2A, exact cât este necesar spre a alimenta smartphone-urile premium ale companiei chineze în ritm alert;
  2. Siguranță – un încărcător de proastă calitate poate să ducă la deteriorarea acumulatorului, mai ales la utilizarea pe termen lung;
  3. Rezistență în timp – componentele ieftine duc la deteriorarea rapidă a produsului, iar după câteva luni tragi concluzia că mai bine mergeai din prima pe un dispozitiv A-list;
  4. Prețuri rezonabile și pentru încărcătoarele de bună calitate – modelul testat costă 74 lei.

Folosesc un încărcător cu două porturi pentru că am nevoie de unul dintre ele pentru camera DVR, iar celălalt rămâne liber pentru smartphone. Am observat că sunt persoane ce mizează pe încărcătoare și cu 4 porturi, dar deja ne pierdem în detalii. :)

Specificații

  • alimentare la 9V / 2A și 5V / 1A;
  • rezistență de 18W pentru alimentarea la 9V / 2A și de 5W la 5V / 1A;
  • dimensiuni de 32 x 71 x 32 mm și 33.2 gr.;
  • tensiune intrare de 12 / 24V la 3.5A;
  • compatibil cu orice smartphone sau device pe USB, dispune de protecție la supraîncăcare sau scurtcircuit;

Design 

În pachet dați de încărcător, cablu de tip USB – USB Type-C, manual cu instrucțiuni de utilizare. Partea inferioară este îmbrăcată într-un plastic negru, rigid. Partea superioară este gri, cu un plastic ce imită metalul. Cele două porturi USB sunt ușor de accesat, cel de 9V / 2A colorat în verde (la AP38 este pe mov, cablul din pachet fiind identic cu cel de la P20 Pro, Mate 10 Pro etc), iar cel de 5V / 1A în negru.

Mai multe detalii în galeria de imagini ce însoțește articolil, important de precizat: nu agață când îl scoți din portul de alimentare al mașinii, cum mi se întâmplă la AP38. Are și un LED ce arată când este în funcțiune.

Performanțe

Când spun performanțe mă refer la timpul de încărcare. L-am testat pe două telefoane mobile:

  1. Huawei P20 Pro – baterie de 4000 mAh;
  2. OnePlus 6 – baterie de 3300 mAh.

Pe amândouă le-am alimentat pe portul rapid, pe celălalt aveam conectată camera DVR.

Huawei P20 Pro l-a încărcat de la 38% la 65% în 33 de minute. Rezultă un timp de încărcare de 1% în 1.22 minute. Teoretic, îl alimentează pe P20 Pro și al său acumulator de 4000 mAh în 122 minute = 2 ore și 2 minute.

OnePlus l-a alimentat de la 3% la 37% în 40 de minute. Rezultă un timp de încărcare de 1% în 1.17 minute. Teoretic, acumulatorul de 3300 mAh ar fi full în 117 minute = 1 oră și 57 de minute.

Preț

Încărcător auto Huawei AP31 – 74 lei.

Concluzii

Aș spune că este o propunere solidă în segmentul low-cost. Faptul că vine în pachet direct cu un cablu USB type-C te scutește de folosirea celui cu care smartphone-ul este dotat din cutie de către producător. Apropo, cablurile USB type-C sunt mai scumpe și pentru că licențierea lor presupune costuri suplimentare față de microUSB.

Huawei AP31 se adresează celor ce au un telefon pe USB type-C, celor ce vor să mizeze pe siguranță în ce privește încărcătorul auto. Are două porturi și ești acoperit dacă concomitent vrei să alimentezi un alt produs, DVR-ul ar fi un bun exemplu.

PRO

  • preț mic;
  • alimentare rapidă pe 9V / 2A;
  • nu se încălzește excesiv la utilizare pe termen lung, în limite normale din punctul meu de vedere;
  • ergonomic (compact, gândit să nu agațe etc)

CONTRA

  • ar fi fost excelent dacă pe al doilea port alimenta la 5V / 2A.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.