Gadgetul despre care o să vorbim astăzi este Vetter Fast Car Charger 5.1A – un încărcător auto cu funcții inteligente. Cel puțin asta ne lasă să credem tehnologia încorporată de acesta. Autosense Technology transformă încărcătorul într-unul inteligent.

În realitate, această tehnologie este reprezentată de funcția de detectare a dispozitivelor conectate, cărora le asigură puterea optimă de încărcare.

Nefiind un gadget prea complicat, recenzia de față o să fie destul de scurtă, dar, sper eu, cuprinzătoare. Începem ca de obicei cu câteva detalii legate de acest încărcător auto.

Specificații Vetter Fast Car Charger 5.1A:

Specificatii Vetter Fast Car Charger 5.1A

Design

Vetter Fast Car Charger 5.1A

Vetter Fast Car Charger 5.1A vine într-o cutie în care mai găsim și un mic manual de utilizare. Încărcătorul este ținut în pachet de un carton ce nu-i permite să se miște în voie. Totuși, parcă cutia de retail este mai mare decât ar fi fost nevoie în realitate.

Vetter Fast Car Charger 5.1A are dimensiuni mici și este foarte ușor. Dispune de trei porturi USB prin care poate încărca în același timp tot atâtea dispozitive mobile. Fiecare dintre aceste porturi este de tip smart și își ajustează puterea în funcție de nevoile de încărcare ale gadgetului conectat la ele.

Sub porturile USB se află un led ce se aprinde în culoarea albastră atunci când este legat la sursa de curent.

Vetter Fast Car Charger 5.1A este confecționat total din plastic, cu excepția (normal) a contactelor ce asigură conexiunea la energie eleectrică. Încărcătorul pare de bună calitate, constrcția și materialele folosite lăsându-mi senzația de lucru bine făcut.

Utilizare și funcții

Vetter Fast Car Charger 5.1A

Ce aduce Vetter Fast Car Charger 5.1A  în plus față de un încărcător auto clasic? Acesta poate alimenta simultan până la 3 dispozitive, iar cu Autosense Technology detectează automat dispozitivul conectat, căruia îi asigură curentul optim de încărcare.

Neavând un aparat de măsurat care să-mi confirme funcționarea acestei tehnologii, va trebui să-i cred pe cuvânt pe cei de la Vetter.

Tot ce pot să vă spun că odată conectat la priza de 12 V a mașinii mele, a reușit să încarce într-adevăr două smartphone-uri și o tabletă. Cât curent le-a livrat fiecăruia dintre aceste gadgeturi nu știu, dar toate 3 se încărcau simultan.

Cum în cutia produsului nu primim nici măcar un cablu de alimentare, va trebui să aveți la îndemână câte unul pentru fiecare dispozitiv pe care vreți să-l încărcați în mașină. Vetter Fast Car Charger 5.1A suportă toate tipurile de dispozitive ce se încarcă prin USB, fie că vorbim de produse Apple (iPod, iPhone, iPad) sau alte smartphone-uri, tablete și chiar camere video de mașină și sisteme GPS.

Mărturisesc că am întâlnit situații în care cele două prize de 12V din mașină nu mi-au ajuns, întrucât folosesc în unele situații mai multe gadgeturi simultan: cameră video, detector radar, navigație GPS și se mai întâmplă să trebuiască să încarc și smartphone-ul sau tableta (ultima pentru junior). Vă dați seama că Vetter Fast Car Charger 5.1A ar putea fi în aceste momente exact ceea ce am nevoie, având în vedere cele 3 porturi USB de care dispune și puterea maximă de 5.1 A pe care o poate asigura.

Preț

Vetter Fast Car Charger 5.1A – 79 lei la eMAG.

Concluzii

Vetter Fast Car Charger 5.1A

Vetter Fast Car Charger 5.1A este un încărcător auto care recunosc că mi-ar fi de folos. Dacă nu aveți nevoie de mai mult de un port USB pentru a încărca dipozitivele mobile, atunci acest model nu vi se adresează.

Autosense Technology sună bine și sper să și funcționeze în realitate. Prețul acestui gadget mi se pare corect în raport cu ceea ce oferă, iar mai jos aveți punctele pro și contra pentru el. Mărturisesc că nu am găsit puncte cu adevărat negative ce meritau a fi menționate.

Poate ar fi fost binevenit măcar un cablu microUSB – USB în pachet (acesta fiind poate unul dintre cele mai folosite la încărcarea smartphone-urilor și tabletelor), iar posesorilor de produse Apple probabil le-ar fi convenit un cablu lightning pentru încărcare. Totuși, la prețul lui Vetter Fast Car Charger 5.1A nu i se poate reproșa nici măcar acest aspect.

PRO

– dimensiuni și greutate reduse;

– 3 porturi USB ce asigură încărcare simultană pentru tot atâtea dispozitive;

– putere totală mare (5.1A);

– Autosense Technology ce promite să ajusteze automat curentul electric oferit în funcție de dispozitivul conectat.

CONTRA

– nu am găsit.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.