Smartphone

După ce Nokia a lansat în urmă cu 2 luni primul încărcător wireless pentru ultimele smartphone-uri ale sale, iată că şi cei de la Google intră în scenă cu piesa: Wireless Charging Orb.

Wireless Charging Orb funcţionează în principiu pe acelaşi sistem ca şi încărcătorul pe care îl putem găsi pe Nokia Lumia 920, adică nu încarcă telefonul de la distanţă de unul singur, ci prin intermediul unui suport. Suportul are o formă uşor curbată, deci se poate utiliza telefonul şi în timp ce acesta se încarcă. Google a mai anunţat că LG Nexus 4 utilizează standardul wireless de încărcare a telefonului Qi, deci smartphone-ul poate fi încărcat de orice dispozitiv ce utilizează acest standard, inclusiv cel utilizat pentru device-urile Nokia Lumia.

Momementan nu se ştie preţul acestui dispozitiv sau de când va fi el disponibil, însă personal îl consider inutil. Un încărcător wireless va fi cu adevarat util în momentul în care îmi voi putea încărca telefonul direct prin wireless-ul existent pe el şi nu printr-un suport, care îmi limitează modalitatea de utilizare a smartphone-ului în timp ce acesta se încarcă. Voi ce spuneţi?

Sursa: theverge.com