Software

Piaţa sistemelor de operare mobile nu a fost nicicând mai săracă în alternative ca în prezent. În anul de graţie 2022 există două mari opţiuni: Android şi iOS. Timid mai auzim din când în când şi de HarmonyOS, însă acesta are o cotă de piaţă nesemnficativă şi nu este foarte străin de Android.

Se pare că India vede o oportunitate la acest nivel, iar guvernul actual îşi doreşte dezvoltarea in-house a unui nou sistem de operare, unul care să rivalizeze de la egal la egal cu Android şi iOS.

În acest sens a fost demarată o campanie de atragere a start-up-urilor şi a instituţiilor academice din India pentru crearea şi dezvoltarea acestui nou sistem de operare. Momentan sunt doar discuţii, însă dacă se va concretiza ceva, proiectul va fi finanţat aproape în totalitate de guvern.

India îşi doreşte un al treilea nume important pe piaţa sistemelor de operare mobile, însă rămâne de văzut dacă va avea capacitatea de a implementa acest obiectiv ambiţios.

Sursa: indiatimes.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.