Smartphone

Telefonul inteligent / smartphone nu mai este o noutate. Și în România sunt peste 3 milioane unități plus alte peste 15 milioane de non-smartphone-uri. De aici rezultă că piața are potențial. Cum smartphone-urile au ajuns a costa și sub 100 euro fără semnarea unui contract la un operator telecom vă spun de pe acum că ne așteaptă o mică avalanșă din acest punct de vedere.

Infograficul de mai jos a fost realizat de către Glow New Media și am extras câteva date pe care le-am considerat interesante:

– 1.4 miliarde smartphone-uri vândute până acum la nivel global la o populație de peste 7 miliarde locuitori;

– peste 775.000 aplicații pentru iPhone în ianuarie 2013;

– 56% din aplicațiile existente în App Store sunt gratuite față de 72% în Google Play;

– prețul mediu pentru o aplicație Android este de 3.06 dolari față de 3.18 dolari pentru o aplicație gândită pentru iPhone;

– cele mai vândute telefoane în Marea Britanie pe trimul trimestru din 2013: iPhone 5, Samsung Galaxy S III, iPhone 4S, Samsung Galaxy S III Mini, Samsung Galaxy Ace, iPhone 4, LG Nexus 4, BlackBerry Curve 9320. Observați cum Samsung și Apple își împart pozițiile fruntașe.

smartphones-apps-infographic

Sursa: Glow-internet.com

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.