În ultimele săptămâni am avut ocazia să testez și tableta InfoTouch iTab Hallo 79 3G. Unboxingul și primele impresii le-ați găsit aici. Este una dintre cele mai interesante tablete din portofoliul InfoTouch și își dorește a fi o soluție de tip all-in-one. De ce spun all-in-one? Pe partea de conectivitate include 3G, bluetooth etc și dispune de funcția de telefon, apeluri clasice de voce.

Nu cred că mai are rost să aminte de brandul iTab al InfoTouch. În 2013 aș spune că au devenit ceva mai cunoscuți. Se află în spatele unor branduri ca Allview, E-BODA sau Evolio și aici mă refer la percepția sau recunoașterea pe care o au în piață, deși dacă mă uit pe portofoliul lor de tablete nu le sunt cu nimic inferiori. Am testat mai multe tablete InfoTouch și un search pe site ilustrează la ce mă refer.

Să trecem la InfoTouch iTab Hallo 79 3G. Specificațiile detaliate:

Tabletă

Date tehnice

InfoTouch iTab Hallo 79 3G

Ecran

IPS de 7.85 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli

Procesor

MediaTek MT8389 quad-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A7

Memorie

1 GB RAM, 8 / 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB

GPU

PowerVR SGX544

Sistem de operare

Android 4.2 Jelly Bean

Conectivitate

3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și radio FM

Cameră foto și video

5 Megapixeli cu autofocus, fără LED flash, cameră frontală de 2 Megapixeli

Baterie

4500 mAh

Greutate

368 gr.

Grosime

7.5 mm

Design

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (5)

A sosit pachetul de retail: tabletă, cablu microUSB – USB 2.0, încărăctor pe USB 2.0, cablu OTG pentru conectarea unui stick etc, căști negre pe jack de 3.5 mm, certificat de garanție, manual de instrucțiuni.

7.9 inch, rezoluție de 1024×768 pixeli sunt elemente comune cu iPad Mini, iar din partea frontală dă impresia că este o copie 1-la-1 a tabletei Apple. Marginile ecranului sunt negre și adună amprentele și praful destul de repede. Spatele device-ului l-au îmbrăcat într-o carcasă de aluminiu. Din acest punct de vedere nu mai amintește direc de iPad Mini ci mai degrabă de prima generație a iPad-ului de 9.7 inch. Este predispus la zgârieturi și de aceea recomand o husă.

Ar trebui ca husele de iPad Mini să meargă fără probleme și la iTab Hallo 79 3G. Nu am testat, dar mă gândesc că dimensiunile sunt cam aceleași. Pe de altă parte mă aștept ca InfoTouch să aibă ceva accesorii compatibile prin portofoliu. Recomand husă pentru a evita zgârieturile neașteptate acumulate de spatele fabricat din aluminiu.

Nu dă impresia de tabletă low-cost, de ODM personalizat în mare viteză. Dispunerea boxelor de la bază crează o notă discordantă, dar în rest aș poziționa tableta InfoTouch direct spre zona de top în ce privește liniile de design. Este subțire cu ai săi 7.5 mm grosime, nu cântărește prea mult pentru o tabletă cu diagonala de 7.9 inch, baterie generoasă de 4500 mAh, conectivitate completă.

Ecran și sunet

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (13)

IPS de 7.9 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli. Da. Știu. Rezoluția de 1024×768 pixeli este de domeniul trecutului și mai fiecare nou client de tabletă mid-range își dorește ceva nou, un FHD spre exemplu. Tableta iTab Hallo 79 are multe puncte PRO și pentru suma sa de comercializare trebuiau să se facă și ceva compromisuri, aici notăm și rezoluția ecranului. Totuși, au reușit să strecoare un panel IPS și iese în evidență prin culori plăcute, unghi de vizualizare bun, luminozitate destul de ok pentru categoria sa de preț.

La baza tabletei sunt două micuțe zone ce indică prin grilajul aferent că în spatele lor s-ar afla două boxe, dar când începi a utiliza tableta remarci că are o singură boxă și sunt două pentru design, atât. Sunetul nu impresionează prin amplitudine, la maxim se transmit vibrații destul de puternice în carcasă. Nici pe partea de calitate nu se evidențiază, strident și fără pic de bass. Căștile incluse în pachet sunt clasice, negre. Jack-ul de 3.5 mm l-au poziționat în partea superioară, ușor de accesat. Am testa tableta împreună cu căștile Apple de tip intraauricular. Pe jack-ul de 3.5 mm livrează un sunet de o calitate ok. Lipsește bass-ul și aici. Reglarea volumului se face de la un control dedicat poziționat în lateral dreapta.

Hardware, sistem de operare și aplicații

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (15)

MediaTek MT8389 quad-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A7, PowerVR SGX544, 1 GB RAM, 8 / 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB. La Acer Iconia A3 am criticat faptul că au pus un astfel de hardware, dar acolo vorbeam de o tabletă de 10.1 inch fără 3G și cu preț de peste 1100 lei. La 749 lei cât costă InfoTouch iTab Hallo 3G sau 799 lei cea de 16 GB, 3G integrat aș spune că au făcut o alegere potrivită.

Rulează majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Google Play. Sistemul de operare implementat este Android 4.2.2 Jelly Bean, interfață exact precum cea de la tabletele Nexus / atunci când aveau această varianta a sistemului de operare powered by Google. Apreciez faptul că nu sunt prea multe aplicații preinstalate. S-a mers pe minimul necesar, atât de minim că lista aplicațiilor nu umple nici măcar prima pagină cu aplicații din meniul dedicat.

Lista completă a aplicațiilor preinstalate pe InfoTouch iTab Hallo 79 3G – Browser, Calculator, Calendar, Camera, Clock, Downloads, Email, File Manager, Flash Player Settings, FM Radio, Gallery, Google Search, Gmail, Google Settings, Maps, Messaging, Music, People, Phone, Settings, Sound Recorder, ToDo, Video Player, Voice Search. Nu există bloatware pe tableta InfoTouch. Punct PRO important.

Impresionează în browsing, rulează și jocuri cu grafică mai complexă în genul Need For Speed: Most Wanted, Subway Surfers și restul de joculețe cu priză la public din Google Play merg fără nicio problemă. Din cei 8 GB promiși se oferă 5.49 GB + 0.98 GB = 6.47 GB pentru aplicații, jocuri, fișiere, filme, muzică etc. Restul sunt ocupați de către sistemul de operare, 4.2.2 Jelly Bean.

Performanță

Screenshot_2014-01-05-20-56-13

A trecut și prin câteva teste de benchmark, iar rezultatele obținute le-am notat în tabel:

Tabletă

Teste de benchmark

InfoTouch iTab Hallo 79 3G

Quadrant Standard

4816 puncte

AnTuTu Benchmark

12976 puncte

NenaMark 1

59.6 fps

NenaMark 2

45.1 fps

CF-Bench

13033 puncte

Vellamo

HTML5 – 1553 puncte

METAL – 415 puncte

3DMark

Ice Storm – 2760 puncte

Ice Storm Extreme – 1352 puncte

Ice Storm Unlimited –

BrowserMark 2.0

 –

HTML5test

404 puncte cu browserul integrat

Conectivitate

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (8)

All-in-one, 3G cu viteze în download la viteze de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth, A-GPS. Apreciez că toate elementele de conectivitate nu sunt dispuse pe o singură latură ca la alte ODM-uri rebranduite pe plan local.

În partea superioară regăsiți jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta sunt poziționate butonul de power și tasta dedicată pentru reglarea volumului, slotul pentru microSD de până la 32 GB și lăcașul dedicat pentru cartela SIM de dimensiuni normale. Aici este nevoie de agrafa dedicată, inclusă în pachet.

La bază se află portul microUSB pentru conectarea la PC, dar cu rol și în încărcarea bateriei de 4500 mAh. Nu am sesizat probleme în ce privește conexiunea la internet via Wi-Fi sau 3G. Se aude clar în apelurile de voce, destul de puternic.

Cameră foto și video

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (10)

5 Megapixeli, fără LED flash, cameră frontală de 2 Megapixeli. Câteva fotografii făcute cu tableta InfoTouch:

Autonomie

Screenshot_2014-01-05-20-05-31

Baterie de 4500 mAh, CPU recunoscut pentru consumul mai redus de resurse. Cu luminozitate la maxim și pe utilizare intensivă am reușit să ating 5 – 6h. La utilizare moderată și cu ceva pauze ajunge și la 1 zi.

Preț

PCfun – 799 lei.

Concluzii

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (17)

InfoTouch iTab Hallo 79 3G este o tabletă completă. Are multe puncte PRO și nu am ce să-i reproșez în contextul prețului de comercializare situat sub 200 de euro. La suma aceasta primești o tabletă cu display IPS, procesor MediaTek quad-core, spațiu de stocare suficient, Android în stadiu nativ fără vreun pic de bloatware, autonomie în limitele clasei sale.

PRO

– conectivitate completă (3G + Wi-Fi);

– display ce iese în evidență prin luminozitate, unghi de vizualizare;

– materiale corecte folosite în fabricarea sa, atenție la detalii, nu dă impresia de tabletă low-cost;

– destul de puternică pentru a rula majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Google Play la început de 2014;

– rezultate decente în ce privește fotografiile făcute cu camera de 5 Megapixeli.

CONTRA

– sunet de o calitate slabă;

– autonomie care mă așteptam să fie ceva mai mare.

Nota finală

InfoTouch-iTab-Hallo-79-3g (19)

8.56 din 10, destul de bine.

Tabletă

InfoTouch iTab Hallo 79 3G

Design

9

Display

8.5

Sunet

7

Hardware, sistem de operare și aplicații

9

Conectivitate

9.5

Cameră foto și video

8

Autonomie

7.5

Preț

10

Nota finală

8.56