Arhiva

Un judecator din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca o adresa Internet Protocol (IP) de unde a fost efectuata o operatiune ilegala de file sharing, nu inseamna ca persoana care a comis fapta locuieste la adresa abonatului sau ca acesta (abonatul) a comis fapta si nici nu este raspunzator pentru cei care au facut asta.

“Daca cel acuzat a permis unei persoane sa foloseasca acea conexiune de internet si, fara stiinta acesteia, persoana foloseste software de tip P2P si incalca drepturile de autor?” a intrebat judecatorul Birss QC.

Daca a fost chiar asa? Intrebarea aceasta a fost adresata in cazul MediaCAT Limited impotriva a 27 de invinuiti de distributie de materiale pornografice online. Compania de drepturi de autor este aparata de avocatul Andrew Crossley. El cere de la fiecare acuzat o suma de 500£, chiar daca pentru majoritatea invinuitilor nu exista probe evidente de vinovatie.

Sursa: arstehnica

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.