Hardware

NVIDIA Tegra 4 a fost anunțat la început de an și nu avem nicio tabletă importată cu acest CPU. Abia peste câteva săptămâni vor sosi Toshiba Excite Pure și ASUS Transfomer Pad TF701T. Mai multe detalii despre cele două tablete într-un articol dedicat.

Intel Baytrail T va debuta din prima parte a lui 2014. Au folosit tehnologie pe 22nm. Primele teste de benchmark comparative au fost făcute cu Geekbench. Câteva detalii legate de cele două procesoare: Tegra 4 quad-core la 1.9 GHz cu Android 4.2.1 de pe NVIDIA Project Shield și Intel Baytrail T la 2.39 GHz cu Android 4.2.2 Jelly Bean.

Tegra 4

Single-Core Score – 956;

Multi-Core Score – 3016;

Intel Baytrail T

Single-Core Score – 977;

Multi-Core Score – 2988 puncte.

Valorile sunt similare, de aici tragem concluzia că Intel va livra un CPU apropiat în performanțe de NVIDIA Tegra 4. Se spune că și tableta ASUS Nexus 7 2013 trebuia să includă Tegra 4, generația anterioară mizând pe Tegra 3, dar NVIDIA nu a livrat procesoarele la timp și s-a ales Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core la 1.5 GHz + Adreno 320 GPU pe ultima sută de metri.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.