Hardware

Intel pregătește o nouă generație de mini-PC-uri de tip NUC – acronim de la Next Unit for Computing. Noutatea majoră este reprezentată de procesorul Intel Apollo Lake. 

Alte specificații legate de NUC-ul cu Intel Apollo Lake:

  • Intel Celeron J3455 de tip quad-core cu consum de 10 wați;
  • versiune de bază fără memorie, spațiu de stocare și sistem de operare și variantă cu 2 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și Windows 10 preinstalat;
  • noul Intel NUC suportă până la 8 GB de memorie RAM de tip DDR3L-1600 sau 1866 MHz, conectivitate asigurată de porturile USB 3.0 și USB 2.0, cititor pentru cardurile SDX, spațiu de stocare de tip HDD sau SSD, HDMI, VGA, jack de 3.5 mm cu suport pentru sistemele audio de tip 5.1 sau 7.1;
  • Wi-Fi ac + internet la viteză gigabit prin conexiune pe fir, bluetooth 4.2;

Intel afirmă că noile mini-PC-uri sunt capabile să redea conținut la 4K și 60 fps pe HDMI și la 1920×1080 pixeli pe 60Hz pe VGA.

Nu prea știu cine mai folosește VGA în 2016, deja HDMI-ul și DisplayPort-ul s-au generalizat. VGA-ul mi se pare un element de conectivitate învechit și depășit tehnologic, mai dau de el la proiectoarele video de la școală.

Sursa: Nucblog.net

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.