gAuto

Opel a fost achiziționat de către grupul PSA pentru 900 milioane euro 1.32 miliarde euro, iar Intel face o mișcare în domeniul tehnologiei cu aplicare pe domeniul auto, prin intenția de a cumpăra Mobileye – companie ce-și are sediul în Israel. 

Intel a făcut o ofertă – 63.54 dolari / acțiune, iar întreaga înțelegere ar ajunge astfel la 15 miliarde dolari. Intel este o compania americană cunoscută mai ales pentru procesoarele sale ce animă mare parte din PC-urile existente la nivel global. Totuși, cu bani strânși din segmentul PC își doresc să intre pe piața viitorului în domeniul auto, iar Mobileye oferă această portiță pentru gigantul american.

Mobileye a dezvoltat tehnologii ce permit condusul autonom al autovehiculelor (au colaborat cu Tesla la dezvoltarea modului Autopilot). Fie că vrem sau nu, viitorul este al automobilelor ce nu au nevoie de șofer. Pentru a realiza acest deziderat este nevoie de multă putere de procesare, de date analizate în timp real, de informații culese din diverse medii etc. Cred că sunt destule companii interesate de aceste sisteme, ar scăpa de cheltuielile generate de personal (cum ar fi o flotă de autovehiculate conduse autonom și coordonate de la mare distanță?)

Mobileye urmează a fi integrat într-o structură denumită Intel Automated Driving Group, iar sediul central rămâne în Israel. Amnon Shashua este co-fondatorul Mobileye și urmează a conduce noua divizie.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: gauto
Tag-uri: IntelMobileye

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.