Hardware

Intel își restructurează activitatea și mută focusul pe investițiile în tehnologie cu impact (differentiated technology). Divizia de SSD-uri NAND urmează a fi preluată de către SK Hynix pentru 9 miliarde dolari.

Ce este inclus în această tranzacție?

  • business-ul de SSD-uri NAND;
  • brevetele de proprietate intelectuală pe care Intel le-a acumulat în acest domeniu;
  • fabrica din Dalian, China.

Sunt o sumă de aprobări pe care Intel și SK Hynix speră să le obțină până la sfârșit de 2021, iar integrarea completă să se realizeze cel târziu până în martie 2025.

Intel va folosi fabrica în continuare, pentru 12 luni. În achiziția de 7 miliarde dolari sunt incluse drepturile de proprietate intelectuală pe SSD-urile NAND + angajații, iar alte 2 miliarde vor aduce la pachet către SK Hynix și designul, departamentul de R&D. Interesant este că Intel își păstrează brandul Optane.

Categorii: hardware
Tag-uri: IntelSK Hynix

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.