Eram pe aproape să adaug în titlu și primele impresii, dar abia ce am participat la evenimentul de lansare și am văzut produsul în sine. Oral-B este un brand cunoscut în mod special pentru periuțele de dinți electrice ieftine, dar în portofoliul său se află și produse din categoria premium precum Genius X ce a fost adus și în România.

În comunicat și la eveniment s-a insistat pe faptul că avem inteligență artificială în periuța de dinți. Nu știu ce să spun, acum parcă prea multă lume se grăbește să vorbească de AI, când de multe ori abia ce discutăm de machine learning. Mă rog, nu știu cât contează asta. Haideți mai bine să discutăm despre Oral-B Genius X și noutățile cu care iese în față.

  • AI-ul urmărește obiceiurile de periaj dentar și revine cu feedback pentru zonele ce necesită un plus de atenție;
  • carcasă cu design elegant ce încarcă bateria periuței + un alt gadget, inclusiv un smartphone (polivalență din acest punct de vedere);
  • aplicație dedicată pentru smartphone ce include cronometru Disney Magic și Oral-B Funzone;
  • disponibilă în culorile alb, negru și rose gold.

Ca idee, Oral-B este liderul mondial al pieței de periuțe de dinți – venituri de peste 5 miliarde dolari.

Pot să fac câteva comparații pe repede înainte cu Philips Sonicare DiamondClean Smart. Apreciez faptul că pentru încărcare nu este nevoie de un accesoriu separat + pahar. Husa de protecție permite și încărcarea periuței, iar bateria sa alimentează la nevoie și un smartphone.

Carcasa de protecție de la Oral-B Genius X are și suport pentru smartphone. Acum nu știu câte persoane își iau smartphone-ul cu el și când se spală pe dinți, dar este un feature ce s-ar putea să intereseze. Conexiunea cu telefonul mobil se face prin bluetooth. În aplicație cu albastru sunt ilustrate zonele ce necesită un plus de atenție și cu roșu individualizează spațiile unde ar fi bine să fie aplicată o presiune mai mică.

Oral-B Genius X atinge 40.000 de pulsații pe minut și 8800 oscilații pe minut. Sunt 6 moduri de periaj. Nu am găsit detalii legate de capacitatea acumulatorului încorporat în periuță sau cutie. Înțeleg că autonomia ar fi în jurul a 2 săptămâni.

Preț – 1199 lei la eMAG.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.