Hardware

În ultimele ore a circulat un zvon legat de un potenţial procesor AMD destinat smartphone-urilor: un aşa numit AMD Ryzen C7, procesor de top mai puternic decât Qualcomm Snapdragon 865.

Conform datelor furnizate de acel zvon, AMD Ryzen C7 ar urma să fie un procesor octa-core cu 2 x ARM-Cortex X1 tactate la 3.0 Ghz + 2 x ARM-Cortex A78 tactate la 2.6 GHz + 4 x ARM-Cortex A55 tactate la 2.0 GHz şi AMD Radeon pe arhitectură RDNA ca GPU (acesta ar fi cu 45% mai rapid decât Adreno 650).

Procesorul ar urma să fie realizat pe un proces de litografiere de 5nm dezvoltat de TSMC, ar include un modem 5G MediaTek UltraSave şi ar veni cu suport pentru RAM LPDDR5, UFS 3.1 şi display-uri 2K cu rată de refresh de până la 144 Hz.

În teorie vorbim de un procesor foarte puternic, însă din punctul meu de vedere pare a fi mai mult o dorinţă a unui fan şi nu de un procesor real. Faptul că la câteva ore după publicare imaginea a fost ştearsă de sursa de origine, mă face şi mai mult să cred că informaţia este falsă.

Ca răspuns la întrebarea din titlu, personal nu cred că AMD va intra prea curând pe piaţa telefoanelor inteligente.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.