În cadrul WWDC pe lângă Apple Vision Pro a fost prezentat și iOS 17 pe care-l vom vedea pe smartphone-urile Apple din această toamnă.

Cu iOS 17, am făcut iPhone-ul mai personal și mai intuitiv, luând în considerare în profunzime funcțiile pe care ne bazăm cu toții în fiecare zi”, a declarat Craig Federighi, vicepreședinte senior al Ingineriei software al Apple. „Phone, FaceTime și Messages sunt esențiale pentru modul în care comunicăm, iar această versiune este plină de actualizări pe care credem că utilizatorii noștri le vor adora. De asemenea, am reimaginat AirDrop cu noi moduri de partajare, corectarea automată devine și mai bună și introducem experiențe cu totul noi cu Jurnal și StandBy, plus multe altele. Abia așteptăm ca toată lumea să-l încerce.”

Care sunt noutățile din iOS 17?

1. Contact Posters, NameDrop, Live Voicemail și SharePlay

Contact Posters în iOS 17

Contact Posters se referă la imaginile din ecranul de apelare, imagini ce acum pot fi personalizate cu text, memoji etc. Funcționează și în aplicațiile third-party.

NameDrop este o funcție nouă prin care poți face share al numărului de telefon și al altor detalii prin atingerea a două iPhone-uri sau a unui iPhone cu un Apple Watch. AirDrop funcționează mai rapid și permite trimiterea de fișiere și fotografii în câteva secunde

Live Voicemail permite afișarea de text legat de apelul ce încă nu a fost preluat. Apelurile identificate ca spam nu beneficiază de live voicemail. Este ca și cum ai avea o căsuță vocală cu live text.

SharePlay permite share-ul de muzică sau video în mod simultan pe două device-uri.

2. FaceTime cu mesaje video și audio, aplicația Jurnal și autocorrect cu AI

FaceTime primește opțiunea de a trimite mesaje audio sau mesaje video. Apelurile în FaceTime primesc mai multe opțiuni de reacții sub formă de inimi, baloane, focuri de artificii, ploaie etc. Noile efecte pot fi activate prin gesturi.

Pot fi realizate apeluri prin FaceTime direct de pe Apple TV 4K prin Continuity Camera. Apelul poate fi inițiat de pe Apple TV sau de pe smartphone și adus pe TV.

Funcția Check in din aplicația de Mesaje a iOS 17

Aplicația de mesaje preinstalată pe iPhone-uri primește emoji-uri noi, Live Stickers bazate pe fotografiile de pe telefon. Funcția Check In permite notificarea automată pentru un membru al familiei sau prieten când ai ajuns la destinație. Dacă nu a ajuns la destinație vor fi oferite detalii precum locația dispozitivului, nivelul de energie din baterie, starea conexiunii la telefonia mobilă etc.

Jurnal este o aplicație nouă ce face fix ceea ce te-ai aștepta. Folosește algoritmi de machine learning spre a realiza sugestii personalizate pentru noutățile adăugate.

Au îmbunătățit predicția în tastatura preinstalată. Au venit și cu design nou, corectare automată pentru mai multe tipuri de greșeli gramaticale. Pot fi adăugate propoziții întregi în funcție de context, iar introducerea de text este mai rapidă ca niciodată.

3. StandBy Display

Una dintre opțiunile aduse – ceas pe format mare când iPhone-ul este pus la încărcat

Pur și simplu, iPhone-ul se transformă într-un fel de Nest Hub când este pus la încărcat. Poți să ai ceasul afișat în diferite stiluri, fotografii favorite sau widgeturi pot fi aduse aici, calendar, notificări pe format mare, detalii despre apeluri etc.

Alte opțiuni din StandBy Displays: 

Alte noutăți din iOS 17:

  • Safari este mai bun în ce privește browsing-ul făcut în mod securizat și privat. Tracking-ul avansat este eliminat, iar identificarea dispozitivului nu este posibilă;
  • Trimiterea de parole și coduri către un grip de contacte de încredere. Datele sunt transmise prin iCloud Keychain și sunt cripate end-to-end;
  • aplicația Health permite introducerea de date legate de starea mintală, stările prin care trec peste zi. Pot fi accesate sfaturi legate de depresie și anxietate + resurse în această direcție din zona limitrofă utilizatorului. î
  • Maps permite utilizarea de hărți offline. Trebuie doar să descarci o anumită zonă.
  • aplicația Home permite vizualizarea unui istoric întins pe 30 de zile pentru activitatea legată de ușile garajului, sistemele de alarmă, diferite tipuri de senzori etc;
  • Siri poate fi activat prin “Siri.”, dispare particula hey;
  • în aplicația de Fotografii, algoritmi permit recunoașterea de persoane favorite, câini sau pisici (ceea ce avem și pe Google Foto de o bună perioadă de timp);
  • informațiile de localizare din AirTag pot fi date mai departe către 5 persoane spre a permite prietenilor și familiei în a vedea detaliile prin Find My. Cei din grup pot afla locația itemului, pot să redea un sunet etc.

Mai multe detalii descoperiți la sursă.

 

Galerie de imagini din iOS 17: 

Sursa: Apple.com

Categorii: appleios

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.