iOS 8.4 si Apple Music Software

Iată că Apple s-a ținut de cuvânt și ieri, 30 Iunie 2015, a lansat versiunea finală a iOS 8.4, versiune ce se află în stadiul BETA încă din luna Aprilie a acestui an. Dar ce include acest update?

iOS 8.4 aduce îmbunătățiri aplicației iBooks ce acum are suport pentru cărți audio (audiobooks). Aceeași aplicație are acum opțiunea de a dezactiva modul automat de noapte cât și posibilitatea de a precomanda colecții.

Alături de îmbunătățirea experienșei de utilizare au fost incluse și multe bugfixuri, printre care unul și pentru vulnerabilitatea ce permitea blocarea aplicației de mesaje sau repornirea telefonului printr-un mesaj ce conținea un anume set de caractere, bug ce a făcut înconjorul mediului online în ultima perioadă.

Tot în iOS 8.4 regăsim și noua versiune a aplicației Music, redesenată pentru a face loc noului serviciu Apple Music și postului de radio Beats 1. Înaitne de a intra în detalii despre ultimele două doresc să menționez că aplicația Music nu a mai primit un redesign încă din iOS 7, ceea ce face această modificare drept o gură de aer proaspat.

Apple Music

În cadrul WWDC 2015, Apple a anunțat un nou serviciu numit Apple Music iar debutul acestuia urma să aibă loc odată cu versiunea 8.4 a iOS pentru a putea permite integrarea lui în sistemul de operare mobil.

Ce este Apple Music? Apple Music este un serviciu de streaming audio on-demand. După plata abonamentului lunar de 4,99 EURO poți asculta nelimitat orice melodie din portofoliul Apple Music. Mai mult, serviciul este capabil să îți propună artiști și melodii în funcție de preferințele tale muzicale. Tot aici vei găsi articole și noutăți relevante din lumea muzicii internaționale selectate de către experții Apple Music.

iOS 8.4 si Apple Music

Tot în noua aplicație Music găsim și sectiunea Connect, un loc unde fanii pot interacționa cu artiștii lor preferați. E un fel de rețea socială muzicală unde artiștii pot posta tot felul de materiale (text, audio, video) iar utilizatorii serviciului pot da like, pot comenta sau împărtăși cu alții. Nu văd de ce ar opta artiștii pentru așa ceva ținând cont că mai fiecare are un website propriu, un profil oficial de Facebook și altele unde pot face deja acest lucru și unde deja au mulți fani ce îi urmăresc. Poate doar pentru niște sume bani primite în urma unor contracte de exclusivitate?

iOS 8.4 si Apple Music

Odată cu serviciul de streaming și-a făcut loc și noul serviciu de radio Beats 1. Acesta poate fi accesat din peste 100 de țări. Apple laudă acest serviciu ca un loc unde putem găsi cele mai noi melodii, interviuri și cultură muzicală, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Beats 1 este administrat de către Zane Lowe (DJ), Ebro Darden (prezentator radio) și Julie Adenuga aka JME (artist Grime). Line-upul îl poți găsi pe pagina oficială Tumblr la adresa applemusic.tumblr.com/beats1.

iOS 8.4 si Apple Music

Serviciul Apple Music este disponibil atât prin aplicația Music din iOS 8.4 cât și prin iTunes pentru Microsoft Windows și Mac OS X. Abonamentul costă 4.99 EURO ($9.99) pe luna pentru conturi individuale și 7,99 EURO ($14.99) pentru un plan familial ce permite până la 6 conexiuni simultane folosind un singur cont. Dacă încă nu știi ce părere să îți faci despre acest nou serviciu îl poți încerca gratuit timp de 3 luni.

iOS 8.4 si Apple Music