iPhone 11 este unul dintre cele mai vândute telefoane mobile în T4 2019 și s-a dovedit a fi o mișcare inspirată din partea Apple. GALAXY S20 a ajuns de câteva zile și în țara noastră, iar prin intermediul său aș spune că Samsung își dorește a avea un cuvânt de spus în segmentul smartphone-urilor de 4000 lei.

Preț;

iPhone 11 – un hit comercial;

iPhone 11 cu 128 GB stocare4099 lei;

Samsung GALAXY S20 cu 128 GB stocare 4299 lei;

O situație puțin probabilă, dar uite că iPhone-ul este mai ieftin cu 200 lei față de Samsung (în stocare echivalentă, așa găsiți iPhone-ul 11 de 64 GB la 3849 lei).

Specificații;

Puncte PRO și CONTRA;

Samsung GALAXY S20 este un campion al specificațiilor și dacă un telefon ar fi ales strict pentru asta l-ar surclasa pe iPhone 11 la toate capitolele (dimensiuni, design, ecran, hardware, cameră foto și video etc).

Totuși, iPhone-ul are câteva puncte de partea sa:

  1. Suport software pe o perioadă mai lungă de timp (la GALAXY S20 sunt 2 ani de zile și perioade lungi de așteptare între lansarea celui mai nou soft Android și adaptarea sa pe terminal, pe când la Apple se întâmplă instant și ești acoperit pentru 3 – 4 ani lejer);
  2. Interfață simplă și aerisită (sunt destule persoane ce preferă iOS în detrimentul Android). Personal, mi se pare o interfață ușor îmbătrânită;
  3. Valoare la revânzare mai bună (GALAXY S20 dacă este să avem exemplu S10 sau S9 va coborî rapid de la peste 4000 lei la sub 3000 lei în 2020, iPhone-urile se mențin mai bine din acest punct de vedere).

Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra

Samsung GALAXY S20 este un fel de deschizător în gamă;

Samsung GALAXY S20 impresionează prin tehnologia din spatele ecranului, o adevărată plăcere să faci streaming de conținut de pe Netflix sau YouTube, dispune de senzor tele (inexistente la iPhone 11), baterie cu încărcare mai rapidă, mai ușor și mai subțire. Interfața OneUI iese în față prin multitudinea de opțiuni de personalizare (teme, ecrane AOD etc). Samsung DeX + Link to Windows sunt alte elemente software ce-l evidențiază pe GALAXY S20.

Am structurat punctele PRO pentru GALAXY S20:

  1. Design – iPhone-ul cu notch-ul uriaș și raportul display / corp de sub 80% aș spune că a ajuns a fi surclasat de către S20. Întradevăr, parcă și de la Samsung mi-aș fi dorit o soluție inedită pentru camera frontală.
  2. Ecran – bătălie adjudecată de sud-coreean, la mare distanță. Cine pune mare preț pe ecran, îl alege pe S20 în mod direct (unul dintre cele mai bune telefoane mobile din piață). Îl depășește pe iPhone 11 la luminozitate, rată de refresh, calitate a culorilor, vizibilitate sub acțiunea razelor de soare etc;
  3. Conectivitate – cititor de amprentă + slot pentru cardurile microSD, dual-sim, 4G mai performant și variantă 5G la un preț cu câteva sute de lei mai mare.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Care ar fi opțiunea voastră?

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.