Hardware

Dacă în unele privinţe Apple cu al său iPhone lansează tendinţe, în altele mărul muşcat rămâne în urma competitorilor din lumea Android. Un astfel de caz este reprezentat de display.

În timp ce flagship-urile Android beneficiază deja de ecran fără decupaje sau cu decupaje finuţe stil bulină, iPhone-urile continuă să aibă aşa numitul breton. La fel şi cu rata de refresh. Sunt telefoane din lumea Android cu rată de refresh şi de 165Hz, în timp ce iPhone-urile sunt blocate la 60Hz.

Legat de acest ultim aspect, lucrurile se vor schimba începând de anul acesta. Este sigur că cel puţin modelele iPhone 13 Pro şi 13 Pro Max vor primi display-uri LTPO AMOLED cu rată de refresh de 120Hz produse de Samsung Display. Ştim că Apple este foarte strictă în ceea ce priveşte calitatea componentelor hardware utilizate în device-urile sale, tocmai de aceea Samsung Display va fi singurul furnizor pentru astfel de ecrane (posibil să fie singurul care respectă toate criteriile impuse de Apple).

Despre modelele mai ieftine din seria iPhone 13 nu avem încă informaţii, însă poate şi acolo vom găsi un ecran cu măcar 90Hz rată de refresh.

Conform unor surse din industrie, pentru 2021 se estimează că Apple va achiziţiona peste 110 milioane de ecrane de la Samsung Display, peste 50 de milioane de ecrane de la LG Display şi peste 9 milioane ecrane de la BOE.

PS: Poate tot cu seria iPhone 13 va dispărea şi bretonul.

Sursa: gsmarena.com