Smartphone

Chiar dacă mai sunt luni bune până la prezentarea oficială a seriei de smartphone-uri iPhone 14, informaţiile pe surse continuă să apară, mai ales de la nume cunoscute.

Unul dintre zvonacii de încredere este analistul Ming-Chi Kuo, un apropiat Apple. Informaţiile publicate de acesta vin prin intermediul unor surse de încredere şi foarte rar s-a întâmplat să greşească.

Ming-Chi Kuo ne spune acum că Apple va renunţa anul acesta la varianta Mini, seria iPhone 14 urmând a fi formată din iPhone 14, 14 Max, 14 Pro şi 14 Pro Max. Vom avea device-uri cu diagonale cuprinse între 6.1 şi 6.7 inci, iar bretonul generos va fi înlocuit de un decupaj mai mic.

Una dintre cele mai noi informaţii ne sugerează că Apple va include noul procesor Apple A16 doar pe variantele Pro, adică pe iPhone 14 Pro şi 14 Pro Max. Versiunile iPhone 14 şi 14 Max vor utiliza Apple A15 Bionic, cel folosit în prezent pe seria iPhone 13. Nu ştim dacă această decizie a fost luată în contextul crizei de semiconductori sau pentru a reduce (din nou) costurile de producţie.

Există totuşi şi o veste bune, se pare că toate smartphone-uri lansate în toamnă vor veni cu minim 6 GB RAM. Din păcate există şi aici o diferenţă, probabil tot din raţiuni de costuri, versiunile Pro urmând a primi RAM LPDDR5, în timp ce variantele non-Pro se vor limita doar la RAM LPDDR4X.