Este duminică și m-am gândit că nu strică o temă care să strângă reacții și comentarii și ce poate fi mai bun față de un Pixel vs iPhone în ediție 2023?

PhoneBuff a realizat un test între Pixel 8 Pro și iPhone 15 Pro:

L-am descoperit preluat de către 9to5Google.

iPhone 15 Pro Max a trecut testul în 2 minute și 48 secunde, iar Pixel 8 Pro a ajuns la final în 3 minute și 28 – 40 de secunde în plus. Spre comparație, diferențe dintre Pixel 7 Pro și iPhone 14 Pro Max a fost de 30 secunde, iar între iPhone 13 Pro Max și Pixel 6 Pro de…, 6 secunde.

Inițial, Google Pixel 8 Pro a avut un avans mic, dar l-a pierdut și a trecut în plan secund la partea de export video.

Nu este neapărat o surpriză pentru că Pixel 8 Pro nu este nici măcar cel mai puternic smartphone Android ca hardware din momentul de față. Folosește un procesor Google Tensor G3 de tip nona-core cu 1 x  Cortex-X3 la 3.0 GHz, 4 x Cortex-A715 la 2.45 GHz și 4 x Cortex-A510 la 2.15 GHz + acceleratorul grafic Immortalis-G715s MC10. În AnTuTu 10 a obținut în jur de 1.15 milioane puncte, când alte smartphone-uri Android în același test au trecut și de pragul a 1.5 milioane puncte.

Da. Apple este cu un pas în față pe partea de litografiere: Apple A17 Pro este dezvoltat pe 3nm. Până la urmă, chipsetul hexa-core din iPhone s-a dovedit mai puternic față de cel nona-core din Pixel.

Acum fie vorba între noi și ca utilizator de Pixel 7 Pro, generația trecută, Pixel 8 Pro aș face pariu că funcționează fără absolut nicio problemă în mâinile unui utilizator. Pe de altă parte, Google ar trebui să-și ia notițe, iar Pixel-urile din viitor să includă un hardware mai bine pus la punct, unul care să lupte de la egal la egal cu iPhone-urile, mai ales că asta este și ținta până la urmă.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.