Smartphone

Tim Cook a pornit evenimentul din San Francisco și cea mai importantă lansare a fost legată de următorul smartphone al Apple. L-au numit iPhone 5 și nu au procedat ca la tableta iPad unde a treia generație a fost adusă sub denumirea noul iPad. iPhone 5 confirmă informațiile vehiculate până acum:

– display de 4 inch cu retina display și rezoluție 1136×640 pixeli și aspect 16:9, 326 ppi;

– procesor Apple A6, variante de 16, 32 sau 64 GB spațiu de stocare. Nu s-a specificat numărul de nuclee de procesare ci doar că ar livra performanță dublă față de iPhone 4S;

– iOS 6;

– LTE, 3G, Wi-Fi, bluetooth, jack de 3.5 mm, GPS;

– senzor nou de 8 Megapixeli cu tehnologie IR și BSI, face fotografii de tip panoramă la 28 Megapixeli, filmează la 1080p, camera frontală este capabilă să filmeze HD;

– 112 gr., 7.6 mm grosime, cu 20% mai subțire decât iPhone 4S;

– prețul în SUA cu abonament începe de la 199 dolari, 299 dolari și 399 dolari pe doi ani de zile.

Precomenzile încep din 14 septembrie în SUA. Disponibil din 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Australia, Japonia, Singapore, Hong Kong. Până la sfârșitul lui 2012 va fi disponibil în 100 de state, România îl va primi oficial mai târziu. Nu facem parte din primul val, dar sunt sigur că va fi importat neoficial cu mult înainte de lansarea pe calea oficială.

Revenim cu mai multe detalii.

Sursa: TheVerge.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.