Smartphone

Trăiam cu impresia (greșită) că Google a făcut o aplicație Google Maps pentru iPhone 5, și că aceasta va fi în curând lansată.

În realitate, situația este așa: Eric Schmidt, directorul executiv Google a fost întrebat astăzi dacă Google a creat o nouă aplicație Google Maps pentru iPhone 5. Acesta a negat zvonul și a răspuns că „nu am făcut nimic încă”. Totodată acesta a declarat că decizia de a înlocui Google Maps cu noua aplicație pentru hărți venită cu iOS 6 a fost luată doar de Apple:

„Noi considerăm că ar fi fost mai bine să păstreze aplicația noastră. Dar până la urmă, ce știu eu? Ce puteam să facem? Să îi forțăm să își schimbe părerea? Este decizia lor.”

Aplicația pentru hărți venită cu iOS 6 a declanșat un val de nemulțumiri, mulți utilizatori plângându-se de lipsa acurateții/exactității acesteia și de problemele întâlnite în noul mod 3D Flyover. Acestea fiind spuse, toată lumea spera la o nouă aplicație Google Maps care să o înlocuiască pe cea a Apple. Se pare însă că au rămas doar cu dorința, și atât.

Ieri, Michael Grothaus, editorul TUAW (The Unofficial Apple Weblog) a făcut o declarație ce a șocat atât fanii Apple cât și fanii Samsung (și probabil și restul cititorilor):

„Noul meu telefon nu va fi iPhone 5, la care am visat de mai mult de un an; va fi un Samsung cu Android. De ce? Două cuvinte: Google Maps.”

Sursă: Reuters