Smartphone

Recenzia lui iPhone 6 este în draft de câteva zile și în weekend urmează a fi pusă pe site. Între timp, marți după-amiază au fost filmările pentru emisiunea iLikeIT ce se va desfășura pe 18 octombrie de la 10.00. Subiectul discuției l-au reprezentat phableturile momentului.

Pe masă se aflau Samsung GALAXY Note 4, LG G3, Huawei Ascend Mate 7 și iPhone 6 Plus. Trebuie să convenim că bătălia se duce mai degrabă între GALAXY Note 4 și iPhone 6 Plus.

Apple intră prin 6 Plus în segmentul phablet.

iPhone-6-Plus (7)

Date hardware complete pentru iPhone 6 Plus:

– display LED-backlit IPS LCD de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 401 ppi, tratat oleofobic;

– procesor Apple A8 de tip dual-core la 1.4 GHz, PowerVR GX6450 GPU, 1 GB RAM, 16 / 64 / 128 GB spațiu de stocare;

– iOS 8;

– 4G cu viteze de până la 150 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC pentru Apple Pay, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 8 Megapixeli, OIS, detecție de fază și autofocus, dual-LED flash, filmează la 1080p cu 60 fps, cameră frontală de 1.2 Megapixeli ce filmează la 720p;

– baterie de 2915 mAh, 172 gr. și 7.1 mm grosime.

iPhone-6-Plus (17)

Primele impresii pentru iPhone 6 Plus

Este uriaș. Repet. Este uriaș. LG G3 are tot display de 5.5 inch, iar iPhone 6 Plus-ul îl acoperă pe toate laturile. Reușește a fi mai lung decât GALAXY Note 4 cu display de 5.7 inch și tastă fizică + alte 2 controale capacitive la baza ecranului și doar cu puțin mai îngust.

Lungimea lui iPhone 6 Plus se datorează zonelor destul de generos dimensionate aflate sub și deasupra ecranului. Plus că nici muchiile laterale nu sunt chiar înguste. Înțeleg că la bază se află tasta Home cu cititor de amprente și au trebuit spre a păstra un design echilibrat să meargă pe o astfel de soluție. Totuși, iPhone 6 Plus este un phablet de 5.5 inch care în realitate pare de 6. Mi-a amintit puțin de HTC One max din acest punct de vedere.

În rest are designul lui iPhone 6 și neajunsurile aferente. Carcasa metalică nu contribuie deloc la partea de grip și mereu ai impresia că în secunda următoare îți alunecă din mână. De aceea o carcasă care să aducă grip trebuie pusă instant pe lista de achiziții și uite cum te alegi cu un phablet și mai mare.

iPhone-6-Plus (20)

Încape în buzunarul din față al pantalonilor și aici trebuie să exclud pe cei care poartă skinny jeans. Primul element care atrage la iPhone 6 Plus este ecranul de 5.5 inch cu rezoluție FHD. Nu a trecut la 2560 x 1440 pixeli precum GALAXY Note 4, dar calitatea culorilor, luminozitatea și feedback-ul oferit m-au impresionat. Apple a ales un panel de top, la fel au făcut și la iPhone 6 și acum înțeleg de ce ecranele de pe cele două telefoane ale companiei americane sunt considerate printre cele mai bune. Există o excepție, Note 4 are cel mai bun display văzut de pe mine pe un smartphone / phablet etc.

La nivel de interfață grafică nu sunt prea multe de spus. iOS 8 cu bune și rele. Mai multe detalii când îl primesc la review.

Imagini cu iPhone 6 Plus și o comparație a dimensiunilor cu GALAXY Note 4:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.