Se pare ca in graba de a repara greseli majore ale firmware-ului 2.0 (semnal 3G si GPS) Apple a uitat se mai se si ocupe putin de testare. Sa presupunem ca ti se fura iPhone-ul…injuri putin, te gandesti cum sa iti iei altul si sa iti recuperezi numarul apoi te linistesti la gandul ca macar ai pus un Passcode care nu ii va permite celui care ti-a furat telefonul sa intre in conturile tale de email sau in alte date personale. Nu e chiar asa! Un tip a descoperit o vulnerabilitate majora a firmware-ului 2.0.2 lansat recent de Apple.

Daca telefonul este blocat printr-un passcode…teoretic poti doar introduce acel cod pentru a debloca telefonul sau poti efectua un apel la numarul de urgenta (112/911). Daca in timp ce se apeleaza numarul de urgenta apesi de doua ori butonul Home, telefonul va intra in meniul Favorite si practic in toate datele tale personale. (contacte, emailuri, sms si chiar safari)

Singura modalitate de a evita acest lucru este sa modifici in Settings/General/Home functia acestui buton in “Home” sau “iPod”.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.