UPDATE: Metoda nu este testata pe firmware-ul 2.x

Iphone Wipe sau “Cum sa stergi informatiile personale din Iphone” (sau IpodTouch)

Sunt convins ca multi utilizatori de iPhone, cu lansarea noului model 3G au decis sa si-l vanda pe cel actual in ideea ca or sa obtina inca un pret bun. (pretul celor vechi va creste…dar asta este alta poveste) No problem, e simplu sa postezi un anunt pe okazii, dar ce faci cu toate informatiile personale de pe Iphone? Jonathan Zdziarski a demontrat ca datele de pe Iphone au putut fi recuperate dupa stergere si chiar dupa un restore. Parolele conturilor de email, imaginile si pozele, agenda telefonica, mesajele pot fi cu usurinta recuperate de oricine.

Ca sa te asiguri ca viitorul proprietar nu se va folosi de informatiile si datele tale personale va trebui sa parcurgi una din metodele urmatoare (cea din urma este cu o eficienta mult mai mare).

La indemana este sa dai din Settings/General/Reset un Reset All content and Settings apoi sa conectezi Iphone-ul la Itunes, sa creezi 2-3 playlisturi cu muzica si filme de dimensiunea iPhone-ului tau si sa le sincronizezi pe rand cu acesta (sincronizezi DOAR muzica si filmele nu si contactele sau restul informatiilor). Informatia este rescrisa si scade probabilitatea ca datele tale sa mai fie recuperate dupa restore.

Daca vrei o eficienta mult mai mare foloseste metoda NerveGas/BigBoss

  • Descarca Wipe Tool si Iphuc, conecteaza iPhone-ul la calculator si deschide Iphuc.
  • Folosind comanda “enterrecovery” in Iphuc sau apasand simultan butonul Home si Power pentru mai mult timp, introduci iPhone-ul in “Recovery mode”
  • Inchizi si redeschizi Iphuc apoi introduci urmatoarele comenzi:

$ ./iphuc
recovery callback: Connected in Recovery Mode
recovery callback: Entering shell in Recovery Mode.
#: filecopytophone Wipe.bin
filecopytophone: 0
#: cmd setenv\ boot-args\ rd=md0\ -x\ -s\ pmd0=0x9340000.0xA00000
#: cmd saveenv
#: cmd bootx
#: exit

Acestea incarca fisierul descarcat mai sus Wipe.bin in Iphone si sterge complet toate informatiile de pe acesta fara sa iti mai faci probleme ca cineva le va recupera. Dupa acest proces trebuie sa dai si restore pentru a incarca Firmware-ul (cand Itunes va recunoaste Iphone-ul, sa il selectezi ca un device nou).

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.