Am fost la evenimentul organizat de Vodafone pentru lansarea iPhone X și astfel am avut ocazia să-i fac un hands-on de câteva minute. Puține minute, pentru că aglomerația era maximă, iar X-ul adus de Vodafone – unul singur. 

Material video;

Care sunt noutățile aduse de iPhone X?

  1. Forma dispozitivului;
  2. Display-ul.

Haideți să parcurgem un comparativ al specificațiilor între iPhone X și iPhone 8 Plus (fratele – mai mic ca ecran, mai mare ca dimensiuni).

Diferențele între cele două modele sunt date de dimensiuni & formă, ecran și la camera de 2 x 12 Megapixeli – al doilea senzor are f/2.4 vs f/2.8 la iPhone 8 Plus (diferență relativ minoră).

iPhone 8 Plus lângă iPhone X aș spune că este din alt film sau deceniu. Pur și simplu, mult mai grosolan față de iPhone X ce deși are un ecran mai mare, este mult mai compact, mai ușor de folosit cu o singură mână.

Decupajul din partea superioară strică cumva impresia generală, dar cred că ajungi a te obișnui cu acest incovenient. Aș vrea să văd cât de mult afectează în jocuri sau în playback-ul de materiale video pe modul landscape. Camera duală iese în evidență destul de mult față de linia generală a spatelui și o husă de protecție devine recomandată spre a întâmpina zgârieturile accidentale. Controalele de tip swipe înlocuiesc butonul fizic. M-am adaptat rapid.

Swipe de la bază în sus – ieșire pe ecranul de start;

Swipe de la bază până la mijlocul ecranului cu o întârziere de o fracțiune de secundă – aplicațiile din fundal;

Swipe din colțul dreapta în jos – setările rapide;

Swipe din colțul stânga în jos – notificările;

Volum up + Power – captură de ecran.

iPhone X va fi hit de vânzări, cel puțin în prima parte de la debutul său comercial. Va fi cumpărat pentru că este altceva pentru cei ce sunt interesați de cele mai noi telefoane mobile din portofoliul Apple. Plus că sunt destule persoane pentru care peste 1000 euro pentru un smartphone nu este un capăt de țară.

Rămâne de văzut dacă-și va păstra apetența la public până în ultimul trimestru din 2018 când debutează o iterație nouă. Concurența Android nu stă pe loc, iar Samsung se pregătește furibund pentru GALAXY S9 și GALAXY S9 Plus. Huawei abia ce l-a scos în față pe Mate 10 Pro, iar urmașul lui P10 va fi adus prin preajma MWC 2018 – cel mai probabil. Îl putem boteza – P20.

Trebuie să punctez că un client de iPhone X nu este neapărat un client interesat de un flagship Android, mai degrabă un client remanent de iPhone. S-ar putea întradevăr ca noul iPhone să-i atragă și pe cei dornici de un smartphone cu raport display / corp bun + iOS, mă gândesc că avem și o nișă ce a renunțat la telefonul Apple pentru designul ce nu se schimba de vreo 4 generații (repet,  o nișă).

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.