JABRA BT2046 – review

05/04/2016

Am avut spre testare și handsfree-ul bluetooth JABRA BT2046 de la GSMnet. Nu cred că are rost să mai specific cât de util este un handsfree bluetooth, mai ales când conduci automobilul și dorești a prelua apelurile telefonice, fără a-ți devia atenția de la drum. 

Specificații JABRA BT2046;

JABRA-BT2046-3

  • dimensiuni de 53.3 x 15.2 x 25.4 mm, 9.63 gr;
  • conectivitate bluetooth 2.1, rază de acțiune de până la 10 metri;
  • port microUSB pentru încărcarea handsfree-ului JABRA;
  • autonomie de până la 8 ore în regim de convorbire sau până la 240 de ore în stand-by.

Design

Nu sunt prea multe de spus la capitolul design, un handsfree bluetooth cu adevărat clasic ca formă, materiale etc. În pachet dați de headset, cablu microUSB ce permite încărcarea acumulatorului integrat, suport pentru prinderea pe ureche.

Pe suprafața din plastic se află stilizat logo-ul JABRA pe un fond argintiu. Cântărește doar 9.63 gr. și nu deranjează la ureche, nici după o purtare îndelungată.

Funcționalitate

JABRA-BT2046-1

Dispune de bluetooth în standardul 2.1, mi-aș fi dorit să văd un standard mai recent, deși prețul produsului se duce direct în categoria low-cost. Unele headset-uri cu standard mai recent al bluetooth-ului costă de 2 – 3 – 4 ori mai mult.

Are un LED ce indică momentul în care handsfree-ul se află la încărcat, bluetooth pornit sau apeluri. Funcțiile integrate de handsfree-ul JABRA: preluarea sau încheierea unui apel telefonic, respingere a unui apel, ajustare a volumului telefonului.

Poți conecta handsfree-ul JABRA cu până la 2 telefoane în mod simultan, util pentru cei ce folosesc două telefoane în activitățile de zi cu zi.

Sunetul l-aș încadra la limita între suficient / bine. Sunt mici distorsiuni pe care le aduce, distorsiuni pe care un produs original JABRA nu ar trebui să le aibă.

Concluzii

JABRA BT2046 costă 69 de lei, iar pentru suma aceasta aș spune că merită investiția. Este un produs suficient de bun pentru cei dornici să folosească un handsfree bluetooth cu autonomie decentă la preț de best-buy.

Ce handsfree bluetooth folosiți?

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.