Diverse

Miliardarul Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba (al şaselea cel mai puternic brand din lume în 2020 conform Kantar Group), a dispărut din viaţa publică de mai bine de două luni după ce a avut curajul să critice autorităţile din China.

Pe 24 octombrie 2020 Jack Ma a ţinut un discurs în cadrul Shanghai Bund Financial Summit, discurs critic la adresa autorităţilor de reglementare din ţara sa, afirmând că noile reglementări impuse de statul chinez încetinesc procesul de dezvoltare a diverselor tehnologii.

La scurt timp după aceste declaraţii, Jack Ma a devenit un fel de persoană non grata în China. Acesta a dispărut din viaţa publică, a încetat să fie activ pe platformele de socializare, a fost eliminat din propriul show de televiziune (Africa’s Business Heroes), iar firmele sale au început să fie investigate pentru diverse practici anticoncurenţiale şi monopoliste (inclusiv o parte dintre companiile afiliate grupului Alibaba).

Surse neoficiale susţin că autorităţile chineze “i-au recomandat” lui Jack Ma să nu părăsească China până când toate aceste investigaţii nu sunt finalizate.

Se pare că toate aceste verificări au fost comandate direct de Xi Jinping, preşedintele Chinei, ce a fost deranjat de atitudinea şi critica făcută de Jack Ma.

Sursa: world-today-news.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.