Filme

Dacă sunteţi pasionaţi de jocuri cu maşini, nu cred că nu aţi încercat niciodată Gran Turismo, unul dintre cele mai faimoase jocuri ale categoriei.

Fanii din întreaga lume se vor bucura să afle că jocul video va fi ecranizat sub forma unui lungmetraj, un film bazat pe o poveste reală.

Povestea pare simplă şi urmăreşte evoluţia tânărului Jann Mardenborough de la un pasionat al jocului Gran Turismo, la un adevărat pilot de curse. Întreg filmul va arăta toate provocările pe care le are de depăşit personajul principal, ajutat de nemilosul antrenor Jack Salter, cel care nu vede cu ochi prea buni lumea jocurilor pe calculator.

De câteva ore trailerul oficial al filmului „Gran Turismo” este disponibil pe YouTube, iar la prima vedere arată foarte bine, cu efecte cel puţin interesante. Lansarea oficială în cinematografe va avea loc pe 11 august 2023.

Sper doar ca acest lungmetraj să aibă mai mult succes decât un altul similar, inspirat dintr-un alt joc cu maşini: Need For Speed. Lansat în 2014, filmul a fost un eşec la box office, încasările fiind modeste. Un succes neaşteptat în China a mai adus ceva venituri, insuficiente însă pentru a convinge producătorii că este loc şi de a doua parte.