Software

Google a făcut un anunț legat de disponibilitatea jocurilor din Play Store pe Windows 10 și Windows 11 din 2022. Au făcut acest anunț cu ocazia Game Awards în ediție 2021. 

Este încheiat deja un parteneriat între Microsoft și Amazon (aplicațiile Amazon sunt listate în marketplace-ul Windows 11). Google preferă o altă abordare și va dezvolta o aplicație de sine stătătoare pentru Windows 10 și Windows 11 ce va permite rularea jocurilor existente în Play Store și pe dispozitivele cu software Microsoft.

Nu este neapărat o idee nouă. Windows 11 a fost dezvoltat în acest sens, ca să ruleze jocurile și aplicațiile Android în mod nativ (Windows Subsystem pentru Android este conceput pentru asta, momentan fiind limitat la aplicațiile Android ale Amazon, dar există posibilitatea de a încărca orice apk prin ADB.

Vei putea rula un joc pe telefon, iar pe desktop PC sau laptop vei putea să reîncepi sesiunea de unde a fost lăsată. Mai multe informații vor fi făcute publice în viitorul apropiat.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: androidwindows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.