Software

Google a făcut un anunț legat de disponibilitatea jocurilor din Play Store pe Windows 10 și Windows 11 din 2022. Au făcut acest anunț cu ocazia Game Awards în ediție 2021. 

Este încheiat deja un parteneriat între Microsoft și Amazon (aplicațiile Amazon sunt listate în marketplace-ul Windows 11). Google preferă o altă abordare și va dezvolta o aplicație de sine stătătoare pentru Windows 10 și Windows 11 ce va permite rularea jocurilor existente în Play Store și pe dispozitivele cu software Microsoft.

Nu este neapărat o idee nouă. Windows 11 a fost dezvoltat în acest sens, ca să ruleze jocurile și aplicațiile Android în mod nativ (Windows Subsystem pentru Android este conceput pentru asta, momentan fiind limitat la aplicațiile Android ale Amazon, dar există posibilitatea de a încărca orice apk prin ADB.

Vei putea rula un joc pe telefon, iar pe desktop PC sau laptop vei putea să reîncepi sesiunea de unde a fost lăsată. Mai multe informații vor fi făcute publice în viitorul apropiat.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: androidwindows
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.