Smartphone

Jolla este primul smartphone al companiei cu același nume. Rulează Sailfish OS. Presupun că ați mai auzit de acest proiect. O parte din echipa Nokia ce lucra la MeeGo a ales să pornească un proiect separat, un sistem de operare care să împărtășească ideile din spatele MeeGo la nivel de interfață.

Jolla rulează Sailfish OS. Costă 399 euro. Este compatibil și cu aplicațiile Android. Specificațiile lui Jolla: display de 4.5 inch cu rezoluție HD / 1280×720 pixeli, 16 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile de tip microSD, conectivitate LTE.

La nivel de interfață aduce aminte de BlackBerry 10 OS cât și de MeeGo printr-o interfață bazată pe swipe. Telefonul este alcătuit din două părți: partea frontală cu display, procesor, alte elemente hardware și capacul din spate. Telefonul știe în funcție de culoarea capacului să schimbe meniul din interfață, culorile fonturilor etc.

Nu am găsit detalii legate de partea hardware: CPU + GPU + memorie RAM. Revin cu un update la articol. Jolla are o concurență uriașă. Interesant că știe să ruleze aplicații Android. Ar fi de marjat pe această idee, deși bănuiesc de pe acum că vor fi unele incompatibilități.

Sursa: Intomobile.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.