Diverse

Una dintre cele mai interesante ştiri ale săptămânii îl are în prim plan pe Jony Ive, designerul care a creat sau a participat la crearea a tot ce ţine de Apple în acest moment: iPhone, iPad, iPod, Apple Watch, Mac etc. Jony Ive nu a influenţat doar zona hardware, ci şi-a spus cuvântul atât în design-ul Apple Store-urilor, cât şi în cel al sistemului de operare iOS.

Jony Ive a anunţat că părăseşte Apple după aproape 30 de ani petrecuţi în cadrul companiei. Acesta susţine că are nevoie de o nouă provocare în cariera sa şi va fonda o companie nouă de design alături de Marc Newson (un alt designer foarte cunoscut ce părăseşte Apple). Noua lor companie se va numi LoveFrom şi va continua să colaboreze cu mărul muşcat în viitoarele sale proiecte.

Chiar dacă Jony Ive va continua să creeze pentru Apple (sub o altă formă), bursa nu a primit prea bine această veste şi în doar câteva ore valoarea Apple a scăzut cu câteva miliarde de dolari.

Sursa: ft.com

Categorii: apple
Tag-uri: appleJony Ive

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.