Software

Veste bună pentru cei ce folosesc un smartphone Nexus sau telefonul Karbonn Sparkle V, update-ul de software la Android 6.0 Marshmallow a început a fi livrat OTA – over-the-air. 

Ce telefoane și tablete Nexus urmează a primi Android 6.0 Marshmallow?

LG Nexus 5, Motorola Nexus 6, ASUS Nexus 7 în ediția pe 2013, ASUS Nexus Player, HTC Nexus 9.

LG Nexus 5X și Huawei Nexus 6P îl vor avea direct din fabrică.

Karbonn Sparkle V face parte din programul Android One, cel prin care Google și-a propus să aducă experiența nativă a sistemului său de operare pe telefoane din categoria low-cost. Singurul smartphone din linia Android One adus pe canal oficial în România a fost și este Sparkle V, la un moment dat cost 299 lei. Din start devine și cel mai abordabil telefon cu 6.0 Marshmallow.

Și când te gândești că telefoane cu mult mai multă putere de procesare față de Sparkle V vor rămâne blocate la versiuni Android mai vechi, 4.2 Jelly Bean, 4.4 KitKat sau în cel mai bun caz, 5.0 Lollipop.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.