gAuto

Pentru prima dată în istoria de 28 de ani a SUV-ului sud-coreean acesta beneficiază de o variantă dedicată pentru piaţa europeană. Kia Sportage pentru europeni este cu 133 mm mai scurtă decât varianta globală şi are ceva modificări în zona montantului C, la nivelul plafonului, iar spoilerele faţă şi spate au fost uşor modificate.

A cincea generaţie Kia Sportage are o lungime de 4515 mm, o lăţime de 1865 mm, o înălţime de 1645 mm şi un ampatament de 2680 mm, iar portbagajul ajunge la un total de 591 de litri (1780 litri cu rabatarea banchetei spate).

Filozofia de design din spatele acestei maşini se numeşte Opposites United, una inspirată din simplitatea şi creativitatea naturii.

Ce motorizări va avea noul Kia Sportage ?

  • 1.6 litri diesel de 115 CP sau 136 CP (disponibil cu sistem mild-hybrid) cu transmisie manuală inteligentă cu 6 trepte sau automată cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte;
  • 1.6 litri benzină cu 150 CP sau 180 CP (disponibil și cu sistem mild-hybrid) cu transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte;
  • full-hybrid cu motor pe benzină de 1.6 litri și motor electric care oferă un total de 230 CP;
  • plug-in hybrid cu sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri și motor electric de 66.9 kW. Putere totală de 265 de cai putere.

Noua Kia Sportage va dispune de noutăţi importante vs generaţia anterioară, iar aici aş menţiona pe repede înainte suspensia controlotă electronic ce oferă un plus de confort, sistemul Terrain Mode (condus pe suprafeţe acoperite cu zăpadă), ecran central de 12.3 inci şi instrumentar de bord de 12.3 inci, sistem audio Harman Kardon, tehnologie Idle Stop&Go pentru toate versiunile şi sistem de siguranţă complet (Forward Collision – Avoidance Assist System, Highway Driving Assist, Smart Cruise Control, Blind Spot Collision Avoidance Assist, Remote Smart Parking și Intelligent Speed Limit Assist).

Momentan nu ştim preţurile sau versiunile, însă le vom afla foarte curând. Noua Kia Sportage europeană va fi prezentată publicului larg în perioada 7 – 12 septembrie în cadrul Salonului Auto IAA de la Munchen.

Via: facebook.com/autocritica

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.