Arhiva-Hardware

Am avut timp de două săptămâni la dispoziţie un SSD de ultimă generaţie de la Kingston de doar 1,8 inch. Normal că au venit împreună cu un laptop de 13.3 inch de la Maguay şi anume eXpert Book 3G Altro cu procesor Intel Dual Core la 1,6 Ghz, 3 GB memorie RAM, SSD-ul de la Kingston de 128 GB (în imagini vedeţi cum arată cel de 64 GB), Wi-Fi, bluetooth, baterie cu 3 celule. Altfel nu aş fi putut să îmi dau seama de performanţele oferite de micuţul SSD Kingston.

SSD-urile reprezintă viitorul în lumea unităţilor de stocare. Marele lor defect în acest moment este dat doar de faptul că sunt foarte scumpe în comparaţie cu hdd-urile normale. O unitate SSD oferă un lucru extrem de important şi anume viteză. Un laptop cu SSD porneşte foarte repede deoarece timpul de răspuns este de 0.01 ms, nu sunt părţi în mişcare bazându-se pe microcipuri. Lipsesc zgomotele specifice unui hard-disk normal şi doar din când în când auziţi un ventilator.

Pe de altă parte un SSD este foarte micuţ – uitaţi-vă la cel de 1,8 inch care este mai lat decât un card, dar la lungime este depăşit. Permite obţinerea unor laptopuri sau deviceuri mult mai subţiri. De aceea spre exemplu se spune că Apple vrea să pună în următoarea serie de MacBook astfel de unităţi de stocare. Cu cât vânzările de SSD vor creşte cu atât preţul lor va scădea şi vor deveni mai uşor de achiziţonat.

Kingston SSDNow  de 128 GB are 48 de grame şi o viteză de citire şi scriere ce depăşeşte 200 de Mb pe secundă. Garanţia este de 3 ani de zile. Sunt produse în Filipine şi preţurile pornesc de la 765 lei pentru versiunea de 64 GB până la peste 3000 de lei pentru cea de 256 GB.

,

Categorii: arhiva-hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.