Hardware

Kirin 820 5G este un procesor mid-range pe care Huawei se pregătește a-l lansa pe smartphone-urile sale de tip best-buy, un prim smartphone ce-l integrează ar urma să fie lansat pe 30 martie – Honor 30S.

Câteva detalii legate de Kirin 820 5G:

  • dezvoltat într-un proces de litografiere pe 7nm;
  • nuclee la frecvență înaltă pe ARM Cortex-A76
  • Mali-G77 în poziția de GPU, performanțe mai bune cu 120% – 140% / mm pătrat față de G76.

În GeekBench 4 îl depășește pe Snapdragon 855 în testul single-core, iar față de Kirin 980 stă mai bine atât în single-core, cât și în multi-core. Și pe partea de ISP și NPU sunt așteptate rezultate mai bune (fotografii și materiale video de bună calitate și rezultate notabile în jocuri).

Ar fi o mișcare inspirată din partea Huawei să vândă chipseturile sale și către alte companii? Oppo, Vivo, Xiaomi etc presupun că ar fi interesante să aibă parte de o paletă largă de opțiuni la nivel de chipset.

Despre Huawei Honor 30S nu se cunosc prea multe informații (este confirmată încărcarea la 40W, dual-sim cu VoLTE pe un SIM și date prin 5G pe alt SIM, Mali-G77 – GPU superior la ceea ce se găsește pe vârful de gamă Kirin 990, Mali-G76).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.