Hardware

TSMC se pregătește să pornească producția pentru primul chipset pe 7nm EUV – acronim de la Extreme Ultraviolet Litography. Ar fi primul astfel de chipset din piață. 

7nm EUV promite un plus de precizie și miniaturizare pentru chipseturi. Noul proces mai este denumit și N7+.

Al doilea procesor pe 7nm EUV ar fi Apple A13, dar TSMC promite companiei americane un plus de performanță prin litografiere în N7 Pro. Nu se știe la momentul actual care ar fi diferențele între N7+ și N7 Pro, dar aș face pariu că sunt câteva elemente aduse de către Apple, ei își customizează ansamblul hardware de o bună perioadă de timp.

Observați cum Apple și Huawei se iau la întrecere în ce privește lansarea de hardware pe tehnologii cât mai actuale. Samsung nu a trecut pe 7nm, iar Exynos 9820 a mizat pe litografiere în 8nm. Adevărul este că ar fi interesantă o comparație între GALAXY S10e / S10 / S10 Plus cu Qualcomm în 7nm vs Exynos 9820 în 8nm. Pentru utilizatorul de rând aș face pariu că diferențele reale cu greu s-ar găsi.

Sursa: 9to5Mac.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.