Smartphone

Kodak Ektra este un smartphone Android anunțat în octombrie 2016, iar debutul comercia s-a realizat acum pe Amazon.de, dar și în shop-ul oficial. 

Prețul este considerabil – 499 euro.

Ce specificații îl animă pe Kodak Ektra?

kodak-ektra-2

 

  • display de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;
  • procesor MediaTek Helio X20 de tip deca-core cu 2 x ARM Cortex-A72 la 2.3 GHz, 4 x ARM Cortex-A53 la 2 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB;
  • Android 6.0 Marshmallow;
  • 4G, Wi-Fi, bluetooth, USB type-C, jack de 3.5 mm, A-GPS;
  • 21 Megapixeli cu OIS, cameră frontală de 13 Megapixeli;
  • baterie de 3000 mAh.

A fost conceput de la bun început drept un camera phone (design, funcții). În funcție de cât de bine se descurcă în captura fotografiilor vs celelalte smartphone-uri flagship cu Android aș zice că rezidă și un oarece succes comercial. Kodak este un nume cu vechime, dar fără istoric pe piața de telefoane mobile. Aș face pariu că și-au găsit vreun partener chinez și de aici a reieșit Ektra.

Nu-mi amintesc niciun camera phone cu impact comercial. Nokia, Samsung și Nikon au atacat această piață, dar fără a ieși în evidență. Mă refer la Nokia Lumia 1020, Nikon Coolpix S800c sau Samsung GALAXY S4 Zoom.

Galerie de imagini cu Kodak Ektra;

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.