Accesorii inteligente

Konica Minolta este o companie japoneză destul de cunoscută în mediul business din România în special datorită imprimantelor multifuncţionale foarte utile în cadrul oricărei organizaţii.

Compania a lansat în Japonia gadget-ul Kunkun Body, un device care îţi spune cât de urât miroşi. Kunkun Body are forma unui reportofon şi poate testa pâna la 4 zone cu risc ridicat: capul, subraţul, spatele urechii şi picioarele. Terminalul include un senzor care analizează aceste zone, iar prin intermediul conexiunii bluetooth şi a unei aplicaţii speciale îţi poate transmite în timp real dacă mirosurile emanate de corp sunt normale, neplăcute sau puternic neplăcute.

Kunkun Body costă aproximativ 265 dolari, iar în primă fază va fi disponibil doar în Japonia.

În testele făcute la prezentarea oficială, un reporter care a mers 30 de minute în plină zi la o temperatură foarte ridicată a primit din partea device-ului mesajul “Immediately care is needed”. Aparatul a fost testat şi în mijloacele de transport în comun din România, iar senzorul dedicat analizei mirosurilor a luat primul avion spre Japonia, în timp ce aplicaţia de smartphone s-a dezinstalat de una singură.

Sursa: theguardian.com

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.