Kung Fu Panda 2 este o animaţie care de la bun început a atras atenţia celor mici cât şi a părinţilor. Un rol important îl are şi grafica excelentă care în ultimul episod mizează şi pe 3D. Computerele pe care s-a prelucrat imaginea şi s-a făcut editarea video vin de la HP prin intermediul puternicelor staţii HP Z800. Câteva detalii:
– A fost nevoie de o serie de inovaţii creative şi tehnice pentrua produce efectele extraordinare observate pe durata întregului film, de la realismul cu care sunt redate blana şi penele personajelor la materiale şi armuri, care întregesc universul „Kung Fu Panda 2”.
– Într-o scenă de luptă, pentru a sublinia puterea impactului în momentul în care o ghiulea loveşte apa, creatorii au ales să înfăţişeze cum o cantitate imensă de apă se împrăştie în jur.Pentru imaginea de detaliu realizatorii au utilizat un software propriu de efecte speciale pentru a crea în format 3D cele 10milioane de particule de apă.
– În film, unul dintre lupi este lovit de 1.220 de piersici, care cântăresc puţin peste 200 de kg şi care zboară cu o viteză deaproape 170 km/h. Aceste lovituri au aproximativ aceeaşi forţă precum impactul cu un automobil care se deplasează cu 70 km/h.
– Peste 50.000 de aşchii şi de bucăţi mici de sfărâmături au fost create pentru scena distrugerii turnului.
– „Kung Fu Panda 2” a fost primul film DreamWorks Animation care foloseşte personaje de grup dinamice, ale căror mişcări sunt inspirate din realitate. Spre exemplu, unele dintre aceste personaje, lupii, se luptă cu Po şi cu „Cei Cinci Furioşi” şi pot reacţiona dinamic utilizând un instrument de simularea mişcărilor Kung Fu creat exclusiv pentru Dream Works Animation.
– Scena finală de luptă din film, care are loc în portul şi pe canalele navigabile din oraşul Gongmen, conţine peste 22 de milioane de litri de apă. Scena a reprezentat cel mai complex proiect de grafică digitală din film şi a necesitat peste 7 milioane de ore de lucru efectiv pe computer pentru a produce cele 14.000 de cadre.