De la durata de viață a bateriei la performanța camerei foto și până la raportul preț/calitate, sunt multe lucruri de luat în calcul înainte de a achiziționa un nou smartphone. 

Fie că vorbim de un model Android sau de un sistem iOS, sunt atât de multe variante disponibile pe piață, încât este foarte ușor să faci o alegere nepotrivită. Dacă nu alegi un model de la un brand performant în domeniu, precum Samsung poți avea surpriza ca telefonul tău să nu aibă performanțele pe care le promite sau durabilitate în utilizare îndelungată. De aceea îți oferim câteva tips-uri care te vor ajuta să-ți alegi smartphone-ul în funcție de nevoile specifice de performanță și în funcție de buget. 

În primul rând, trebuie să știi exact ce te interesează mai mult: mărimea ecranului, calitatea camerei foto, durata de viață a bateriei. Acestea sunt primele criterii de care trebuie sa ții cont. 

De exemplu, la marea majoritate a telefoanelor, bateria durează o zi de la o încărcare full. Telefoanele mai mari au și baterie mai mare, însă și ecran și procesor pe măsură, ceea ce implica și un consum mai mare. Ca să te ajute bateria telefonului, caută funcția de încărcare rapidă și verifica dacă poți folosi un încărcător rapid compatibil. 

În ceea ce privește performanța camerei foto, producătorii de smartphones sunt preocupați să aducă constant un număr mai mare de pixeli și de lentile foto. Acum telefoanele au un număr maxim de 3 camere foto,  cu trei tipuri de lentile. Cu cât ai mai multe tipuri de lentile, cu atât ai mai multe opțiuni de fotografiere. Astfel, dacă îți dorești să faci fotografii de calitatea celor profesionale, la rezoluție bună, trebuie să fii atent la specificațiile camerei foto precum – zoom optic, night mode pentru poze reușite chiar și în întuneric, stabilizator de imagine. Te poți orienta foarte bine după review-uri pe site-uri de specialitate.

De asemenea, acum ai posibilitatea de a achiziționa un telefon 5G, care promite viteza mai mare a datelor mobile. Această tehnologie este disponibilă la telefoanele inteligente ale brandurilor mari, precum Samsung, dar a început să apară și la bandurile mai mici. Însă nu vei avea acoperire 5G peste tot. Deci dacă nu te avantajează această tehnologie în zona în care locuiești, poți opta în continuare pentru un telefon 4G până la următoarea achiziție.

Dacă vrei să faci o investiție inteligentă, așteaptă perioadele de reduceri în apropierea sărbătorilor sau promoțiile de Black Friday. De asemenea, poți alege un model de anul trecut. Așteaptă lansările brandului preferat pentru anul în curs. Atunci este momentul când modelul de anul trecut va scădea prețul și îți poți achiziționa un telefon bun la un preț și mai bun.

Acest articol este susținut de eMAG. Conținutul său nu este redactat de către echipa Gadget.ro (cu excepția selecției de imagini). 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.