Google

Google împlinește astăzi 13 ani. De-a lungul timpului compania a evoluat grație motorului de căutare care a rămas cel mai bun până în momentul de față.

Cu toate că a fost mereu în top, Google s-a schimbat mereu. În fiecare an interfața site-ului a fost modificată, iar trendul actual este ca, în fiecare zi cu o importanță majoră, Google să aibă alt look. Astăzi pe pagina principală a apărut o imagine aniversară pentru a celebra cei 13 ani de activitate.

La mulţi ani Google. Cotată la sfărşitul anului 2007 drept cea mai puternică marcă globală cu cea mai bună reputaţie, astăzi compania împlineşte 13 ani iar pentru a marca evenimentul a fost creat un doodle special aniversar.

Deşi compania a fost înfiinţată cu mult mai devreme, data oficială a lansarii Google este 27 septembrie 1998. Doi doctoranzi la Universitatea Standford la acea vreme, Larry Page şi Sergey Brin, şi o investiţie iniţială de 10.000 dolari a lui Andy Bechtolsheim, unul dintre co-fondatorii Sun Microsystems,  au pus pe roate un sistem de zeci de mii de milioane de dolari care oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web. Denumit iniţial BackRub, sistemul are o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. Veniturile actuale ale companiei provin în proporţie de 99% din publicitate iar numele Google provine de la googol, neologism în circulaţie din 1938, care desemnează numărul exorbitant 1 urmat de 100 de zero-uri.

So, Happy 13, Google!

Iată cum a evoluat look-ul Google din 1997 până în prezent:

[nggallery id=167]

Infografic cu evoluția companiei:

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.