La Tomorrowland 2015, de serviciu Diverse

Se pare că festivalurilre de muzică nu sunt doar locuri de distracție, ci și oportunități de afaceri pentru cei cu mentalitate antreprenorială.

În cursul zilei de Luni, 27 Iulie 2015, un bărbat în vârstă de 39 de ani, de naționalitate română, a fost arestat în interiorul aeroportului internațional din Eindhoven, Olanda, după ce a fost verificat de către Poliția Militară Regală (Koninklijke Marechaussee).

Aceștia au găsit asupra sa nu mai mult, nu mai puțin de 37 de telefoane mobile. Deoarece câteva din acestea erau învelite în folie de aluminiu, cei de la poliția olandeză s-au gândit că acestea ar fi furate. În urma unei anchete s-a descoperit că o parte din telefoane au fost declarate furate de către participanți ai festivalului de muzică electronica Tomorrowland 2015 ce a avut loc în Belgia, în weekendul precedent.

Vestea bună este că o parte din păgubiți s-au reunit deja cu prețioasele lor deviceuri, iar Poliția Militară Regală a făcut un apel către toți participanții festivalului ce s-au trezit fără telefon pentru a declara furtul acestora. Suspectul se află în custodia poliției olandeze sub acuzațiile de posesie de bunuri furate și spălare de bani.

Nu pot spune că am o minte de infractor, dar cât am citit această știre nu m-am putut gândi decât la modul de operare a românului. Acesta a intrat într-un aeroport internațional cu 37 de telefoane mobile la el, o parte din ele acoperite în folie de aluminiu. Sunt curios ce explicație pregătise pentru scanerul de metale, că e brânză olandeză impachetată?

Nu cred că se mai poate vorbi că astfel de persoane strică imaginea României și a românilor în alte țări, din acest motiv nu o să mă axez pe această idee. Ci mai degrabă pe atenția ce o acordăm bunurilor personale în timpul unor astfel de evenimente. De exemplu, un prieten foarte bun, atunci când merge într-un loc unde atenția îi poate fi.. ușor distrasă, își lasă smartphoneul acasă sau la hotel și folosește un telefon Nokia vechi după care nu ar suferi prea mult dacă l-ar pierde. Voi cum vă protejați în astfel de situații?

Sursă: nltimes.nl

Categorii: diverseopinie
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.