Foto si Video

Canon începe 2014 în forță. Lansarea lui Canon EOS 1200D a fost un spectacol total. A amintit puțin de evenimentul dedicat lui GALAXY S4. Marea diferență ar fi că Samsung are bugete de marketing generoase și GALAXY S4 este un smartphone de top cu Android pe când Canon ca majoritatea producătorilor de aparate foto & video trece printr-o perioadă mai puțin fastă, în contextul în care nu mai există interes pentru aparatele foto compacte, iar în 2014 doar DSLR-urile ieftine au avut o dinamică ceva mai bună.

Canon-EOS-1200D (2)

Canon EOS 1200D a făcut o mică călătorie prin București cu elicopterul. A aterizat în fața jurnaliștilor, fotografilor și bloggerilor tech pe helioportul aflat pe acoperișul Crystal Tower. Prilej pentru cei aflați la fața locului să reîmprospăteze galeria de selfie-uri de pe cea mai mare rețea socială, știți voi la ce mă refer. Fiecare participant a primit câte o cheie. Am reintrat în sală și am testat cheile, EOS 1200D se află într-o cutie închisă cu un lacăt. O jurnalistă de la ZF s-a nimerit să dețină cheia potrivită și s-a ales cu primul Canon EOS 1200D din țara noastră.

Canon EOS 1200D este înlocuitorul lui Canon 1100D care pe final de 2013 în cadrul ofertelor de Black Friday puteați să-l cumpărați cu 999 lei.

Câteva detalii legate de EOS 1200D: 18 Megapixeli cu senzor de tip APS-C CMOS, procesor de imagine DIGIC 4 și sistem cu focus în 9 puncte, aplicația EOS Companion pentru telefoane și tablete ce funcționează ca un manual digital pentru un fotograf începător. Filmează la 1080p și permite captarea unor clipuri de câte 3 secunde ce ulterior pot fi editate. Integrează un display LCD de 3 inch. Prețurile în vestul Europei pornesc de la 419 euro pentru body cu disponibilitate din luna martie 2014.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.