Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f2.8 – 4 ASPH Foto si Video

Nu este un secret că de ceva timp sunt pasionat de fotografie și sper din tot sufletul să mai fie câțiva pe aici în aceeași situație ca mine. Pentru aceștia, și nu numai, voi aduce din ce în ce mai des știri proaspete din domeniu. La fel ca cea de azi, când ne referim la un nou teleobiectiv lansat de Panasonic, model Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f2.8 – 4 ASPH.

Noul obiectiv propune o plajă focală extinsă, cu echivalent 35mm de la 100 la 400 mm, ceea ce acoperă o mare varietate de situații cotidiene, viață sălbatică, sport, portret etc. La fel ca toate obiectivele din seria Leica DG Vario-Elmarit f:2,8 – 4, și acesta utilizează tehnologia antireflex Panasonic Nano Surface Coating, pentru a minimiza reflexiile parazite. Corpul obiectivului promite o construcție solidă, oferă protecție la praf și la umezeală și poate funcționa și la temperaturi de -10 grade Celsius.

Obiectivul Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f2.8 – 4 ASPH este format din 21 lentile, dispuse în 15 grupuri. Dintre acestea, avem două lentile UED (Ultra Extra-low Dispersion), două ED (Extra-low Dispersion) și două lentile asferice.

Cu stabilizare optică de tip POWER OIS, ce compensează tremuratul mâinilor, obiectivul funcționează atât în modul Dual I.S. (prezent pe camerele LUMIX GX9, GX8 si GX80/GX85), precum și în mod Dual I.S.2 (prezent pe camerele LUMIX G9, GH5, G80/G81/G85).

Cu un motor de autofocus rapid și precis, Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f2.8 – 4 ASPH permite fotografia în cadență de până la 240 cadre/sec și, totodată, promite să reducă deformarea tip wobbling (deformarea curbiliniară a liniilor verticale în mișcare).

Designul obiectivului, cu centrul optic foarte stabil în sistemul de coordonate baricentric, păstrează raporturile de reproducere ale obiectelor apropiate/îndepartate, atunci când se acționează zoomul.

Deocamdată nu am primit informații legate de prețul recomandat pentru Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f2.8 – 4 ASPH pe montură Micro Four-Thirds. Am căutat prin dot com și am găsit ofertă cu precomandă la unul dintre cei mai renumiți retaileri din domeniu, costul afișat acolo fiind de aproape 1.700 dolari.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.