Notebook

Acum câteva săptămâni s-a desfășurat campania Lenovo Dustbusters. Puteați merge cu portabilul din dotare către magazinul Lenovo Exclusiv Store din București și beneficiați de o curățare gratuită a calculatorului, indiferent de marca sa.

Au curățat 52 de laptopuri, iar la interior au găsit praf depus în straturi, insecte, urme de lapte, cola, bere, vin și semințe de susan. Sunt și câteva imagini sugestive la final de articol. Lenovo promite că vor continua campania Lenovo Dustbusters. Fiți pe fază și cu siguranță nu strică să aveți un laptop fără praf, de aici și o funcționare de lungă durată, silențios și cu răcirea în condiții de bună funcționare.

De ce se adună praf în calculatoare? 

Lenovo a făcut un studiu alături de David Layton și Paloma Beamer de la Universitatea din Arizona.

Amestecul de particule din praful casnic depinde de climă, de vechimea locuinţei şi de numărul de persoane care locuiesc în ea, pe lângă obiceiurile legate de curăţenie, gătit şi fumat ale locatarilor. Dar aproape oriunde în lume (studiul a fost realizat în SUA şi Olanda) praful constă dintr-o combinaţie de bucăţi de piele umană, blană de animale, resturi de mâncare, fibre textile, particule de pământ, cenuşă, materie provenită din fumat şi gătit şi urme de plumb, arsenic şi chiar DDT. Un cocktail nesănătos pentru cei mai sensibili dintre oameni, însă de-a dreptul mortal pe termen lung pentru cele mai multe laptopuri obişnuite.

Lenovo dispune de o gamă de portabile cu elemente suplimentare de rezistență. Este vorba de Lenovo ThinkPad X, T, L și W care reuește a suporta: temperaturile scăzute, căldura extremă, praful, vibrațiile, șocul termic și mecanic, umidiatatea și altitudinea extremă.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.