Foto si Video

Joi seară la Hard Rock Cafe am participat la prezentarea LG Cinema 3D – gama pe 2012 a LG în domeniul televizoarelor. Presupun că sunteți la curent cu specificațiile unui TV modern. Neapărat trebuie să aibă acces la internet, magazin de aplicații, 3D și diagonala de peste 40 inch – 102 cm, aici depinde și cât de mare este camera în care urmează să-l instalați.

Ne aflăm la începutul revoluţiei 3D şi Smart Tv, iar angajamentul LG este acela de a demonstra consumatorilor că aceste tehnologii reprezintă cu adevărat viitorul” a declarat Ioana Cristescu – Senior Marketing Manager LG Electronics România. “Considerăm că prin conectarea la internet, televizorul îşi schimbă treptat modul de utilizare, devenind centrul entertainmentului în locuinţele consumatorilor care doresc să ţină pasul cu tehnologia de vârf.”

Sunt disponibile peste 1.200 de aplicații. Interesant este că se discută la nivel mondial de o unificare a magazinelor de aplicații pentru SMART TV-uri. Mi se pare o idee excelentă și astfel se va îmbogăți și oferta plus că într-un singur loc vei găsi ce te interesează.

În luna mai a acestui an am oferit disponibilitatea pe televizoarele LG SMART TV a unei aplicaţii locale, creată în colaborare cu cel mai important site românesc de cinematografie, Cinemagia.ro. Această aplicaţie va fi prezentă în meniul premium şi va oferi  informaţii despre programul cinematografelor şi al posturilor TV, dar şi trailere ale filmelor care vor putea fi vizionate pe ecranul televizorului pentru o experienţă spectaculoasă. În lunile următoare vom adăuga pe platforma LG Smart TV conţinut local suplimentar pentru a răspunde exigenţelor consumatorilor români” a adăugat Ioana Cristescu.

Să vedem ce tehnologie încorporează televizoarele LG de ultimă generație:

ochelarii 3D sunt fără baterii, un nou design care-i face mai ușor de utilizat și sunt incluși în pachetul cu care sosește televizorul. Apreciez că nu trebuiesc încărcați, este o adevărată corvoadă să stai să-i încarci înainte de a te uita la televizor sau să se descarce când îți este lumea mai dragă și filmul să nu se fi terminat;

Dual Play – cu ochelarii speciali se pot vedea două imagini complet diferite atunci când ești într-un joc și astfel se scapă de ecranul împărțit. S-a făcut și o demonstrație în acest sens;

3D Zooming – sunetul este sincronizat cu imaginile 3D;

conversie 2D în 3D + LG 3D World prin intermediul căreia se poate accesa conținut 3D pe un Smart TV LG;

LG Magic Remote – promite o navigare intuitivă prin meniu;

Social Center și Smart Share Plus;

display IPS cu Nano Full LED.

Și câteva detalii legate de un model adus spre a fi prezentat – LG 55LM860V care costă 11.999 lei – aproape 120 de milioane în lei vechi:

Televizor

Date tehnice

LG 55LM860V

Diagonala ecran

140 cm

Tip display

LED

Rezoluție

1920×1080 pixeli

Sunet

2 x 10 W

Conectivitate

tuner digital, PAL, SECAM, 3 x USB 2.0, RJ-45, Wi-FI, 4 x HDMI, jack de 3.5 mm, intrare PC, intrare Scart, Slot CI

Putere consumată

110 W

Greutate

25 kg

Grosime

33.6 mm

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.