Accesorii inteligente

LG G Watch R va concura direct cu Motorola Moto 360. Ambele rulează Android Wear și au un display rotund, mai apropiat de cel al unui ceas clasic. Moto 360 urmează să debuteze în septembrie 2014, LG nu a așteptat prea mult și alături de G Watch vine cu versiunea R în cadrul IFA Berlin 2014.

La noul smartwatch au adoptat un display P-OLED de 1.3 inch ce utilizează 100% din afișajul său, rezoluție de 320×320 pixeli. Pe partea hardware s-a mers pe un procesor Qualcomm Snapdragon 400 quad-core la 1.2 GHz, 512 MB RAM, baterie de 410 mAh. Nu se teme de contactul cu apa și praful, respectă standardul IP67. Funcționează cu software-ul gândit de către Google pentru ceasurile inteligente, de aici și compatibilitatea cu aplicațiile existente în marketul dedicat.

LG-G-Watch-R (4)

Este compatibil cu telefoanele ce rulează de la Android 4.3 Jelly Bean în sus. Mă gândeam mai zilele trecute, de ce o fi nevoie de un procesor quad-core la un ceas cu Android Wear? Că doar nu au pus hardware-ul ăsta ca să instalezi jocuri de peste 1 GB. Îl folosești pentru notificări și social media. Atât. Mergea și un single core optimizat special, iar bateriile încorporate ar fi oferit o autonomie mai mare.

Câteva imagini cu LG G Watch R:

 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.