LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock) Software

Instalarea unui custom ROM pe un device LG a fost, și încă este pentru majoritatea modelelor, un proces foarte complicat, fiind necesari mulți pași pentru deblocarea bootloaderului și instalarea unui custom recovery. Însă se pare că cei de la LG i-au ascultat pe clienții săi fideli și începând cu LG G4 oferă o metodă oficială și relativ ușoară de deblocare a bootloaderului, asemănătoare cu cea oferită de HTC, prezentată în detaliu în articolul ce poate fi găsit aici.

În momentul redactării acestui articol deblocarea oficială a bootloaderului este disponibilă doar pentru LG G4 H815, varianta pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, variantă ce se comercializează și la noi după cum probabil ți-ai dat seama deja. Nu o să lungesc prea mult vorba și voi trece la detaliile acestui proces.

ATENȚIE! LG menționează pe pagina sa că procesul de deblocare a bootloaderului va anula garanția pentru defecte cauzate de un software customizat. Pe aceeași pagină LG avertizează ca odată deblocat bootloaderul, acesta nu poate fi blocat înapoi, așa cum este posibil pe deviceurile HTC.

ATENȚIE 2! Cei de la LG nu menționează nimic despre posibilitatea pierderii datelor personale de pe device în urma deblocării bootloaderului, așa cum se întamplă pe majoritatea deviceurilor altor producători, însă, ca în fiecare caz unde se fac astfel de modificări, îți recomand să faci un backup al datelor tale. Mai multe detalii găsești făcând click aici.

De ce ai nevoie?

  • un LG G4 varianta H815
  • un PC cu Microsoft Windows (sdk-tools.zip conține executabile și pentru Apple Mac OS X și Linux)
  • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
  • driverul corect – link, selectează ACTUALIZARE SOFTWARE, descarcă și instalează LG Mobile Support Tool, pornește aplicația, conectează telefonul la calculator și selectează Instalați driverul USB.
  • Android SDK Tools – link
  • un cont LG Developer – link
  • răbdare

1. Notează IMEI-ul telefonului într-un fișier text. Îl poți găsi accesând meniul Settings -> About phone -> Status -> IMEI sau apelând numărul *#06#.

2. Activează USB Debugging și Enable OEM unlock în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone -> Software info și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.

3. Dezarhivează sdk-tools.zip într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop). Deschide folderul sdk-tools, ține apăsată tasta SHIFT, fă click 2 (dreapta) oriunde în folder, dar nu pe vreun fișier, și selectează Open command window here. Ți se va deschide o fereastră ca cea din imaginea de mai jos.

LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock)

4. Pornește telefonul și conectează-l la PC folosind cablul de date. Așteaptă câteva secunde ca acesta să fie recunoscut corect.

5. În fereastra deschisă la punctul 3 tastează și execută comanda adb reboot bootloader . Aceasta va porni telefonul în modul bootloader.

LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock)

6. Acum va trebui să găsim Device ID. Pentru acest lucru, în aceeași fereastră va trebui să execuți comanda fastboot oem device-id .

LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock)

7. ID-ul va fi afișat pe două linii, ca în imaginea de mai jos. Deschide același fișier text unde ai notat codul IMEI, copiază prima linie din Device ID în acest fișier, continuată de a doua linie, astfel încât ID-ul să fie într-o singură linie, exemplu: CD58B679A38D6B613ED518F37A05E013F93190BD558261DBBC5584E8EF8789B1.

lg-g4-deblocare-bootloader_04

8. Mergi pe pagina oficială LG făcând click aici și fă click în josul paginii pe Starting Unlocking the Bootloader. Autentifică-te cu datele contului LG Developer.

9. Completează formularul Device Information cu o adresă de email validă, modelul telefonului, LGH815 în acest caz, IMEI-ul și Device ID notate anterior. Apasă Confirm odată ce ai completat toate câmpurile cu datele necesare.

10. Pe adresa folosită mai sus vei primi un email ce va avea atașat un fișier cu numele unlock.bin. Descarcă și salvează acest fișier în folderul sdk-tools creat la punctul 3.

11. Cu telefonul în modul bootloader, tastează și execută comanda fastboot flash unlock unlock.bin . În acest moment fastboot va debloca bootloaderul telefonului tău LG G4 folosind cheia din fișierul unlock.bin.

lg-g4-deblocare-bootloader_05

12. Repornește telefonul în modul bootloader pentru ca modificările să poată fi aplicate. Pentru acest lucru va trebui să execuți comanda fastboot reboot-bootloader .

LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock)

13. Confirmă deblocarea bootloaderului executând comanda fastboot getvar unlocked care va trebui să îți returneze răspunsul unlocked: yes.

LG G4: Deblocheaza bootloader (unlock)

Felicitări! Ai deblocat bootloaderul unui telefon LG G4, folosind noua metodă oficială oferită de LG.

Dacă ai întrebări sau feedback te rog să folosești secțiunea de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.