Smartphone

După cum am tot vorbit în ultima perioadă, LG şi-a lansat noul flagship cu care va defila în anul de graţie 2015. Deoarece scurgerile de informaţii au fost nenumărate, prezentarea oficială pentru LG G4 nu ne-a surprins foarte mult. Ce am observat în cadrul acestei lansări a fost faptul că sud-coreenii au pus accent foarte mult pe zona foto, display şi a materialelor utilizate în realizarea carcasei.
Au lipsit laudele la adresa dotărilor de sistem, pe tot parcursul prezentării menţionându-se în special echilibrul dintre software şi hardware (LG a colaborat atent cu Qualcomm pentru o mai bună optimizare a noul procesor Snapdragon 808).

LG G4 5

Specificaţii complete pentru LG G4:

– display IPS Quantum Display uşor curbat (Slim Arc design) de 5.5 inch cu rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli), o densitate a pixelilor de 538 ppi și protejat cu Corning Gorilla Glass 4;

– procesor Qualcomm Snapdragon 808 de tip hexa-core pe arhitectură big.LITTLE cu 4 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz și 2 x ARM Cortex-A57 la 1.8 GHz, accelerator grafic Adreno 418, 3 GB memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 5.1 Lollipop cu LG UX 4.0;

– 4G cu viteze de până la 300 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.1, NFC, A-GPS și GLONASS, port infraroșu, radio FM stereo cu RDS, microUSB, jack de 3.5 mm;

16 Megapixeli cu senzor de 1.26 inci, deschidere f/1.8, stabilizare optică de imagine OIS 2.0 pe 3 axe, dual-LED flash, detecție a feței, HDR, sunet stereo, filmare în format 4K, cameră frontală de 8 Megapixeli ce filmează la 2160p;

– baterie de 3000 mAh ce poate fi încărcată wireless prin intermediul unui capac special, funcţie QuickCharge, 155 grame și grosime de 9.8 mm.

Unul dintre punctele forte ale smartphone-ului LG G4 este reprezentat de ecranul IPS Quantum Display. Acesta utilizează o tehnologie nouă ce oferă culori cu 20% mai clare, până la 25% mai multă luminozitate şi contrast cu până la 50% mai bine definit decât cel prezent pe LG G3. În plus, acest display consumă cu 11% mai puţină energie decât cel existent pe LG G3.

LG G4

Un alt atu pentru LG G4 este reprezentat de camera foto de 16 megapixeli despre care sud-coreenii afirmă că ar fi cea mai bună cameră foto de pe un smartphone. Senzorul de 16 megapixeli de 1.26 inci cu deschidere f/1.8 se laudă cu viteze mari de declanşare, captură în format RAW, posibilitatea de a seta opţiuni manuale şi de a realiza panorame de până la 104 megapixeli.

O altă caracteristică pentru LG G4 despre care cunoaştem detalii de ceva timp este dată de materialele utilizate pentru producerea carcasei. Aceasta este realizată din două tipuri de materiale: diverse variante de plastic (gri, alb, auriu) şi diverse modele din piele pe negru, maro, roşu, albastru, bej şi galben. Deoarece carcasa este interschimbabilă, oricine îşi poate alege mai multe modele indiferent de material.

LG G4 va fi disponibil la comandă începând cu luna mai a acestui an (din 29 aprilie doar în Coreea de Sud) la preţuri pornind de la 649 dolari versiunea cu carcasă din plastic şi 699 dolari versiunea cu carcasă din piele. Device-ul va fi prezent simultan la peste 180 de operatori la nivel global, iar fiecare utilizator de LG G4 va primi gratuit din partea Google 100 GB spaţiu de stocare în Google Drive pentru o perioadă de 2 ani.

Cum vi se pare noul LG G4?

Sursa: gsmarena.com